Octavian Jurma, veste uriașă despre finalul pandemiei de covid. Când se va întâmpla

Octavian Jurma, veste uriașă despre finalul pandemiei de covid. Când se va întâmpla
Octavian Jurma, despre finale pandemiei de COVID-19

Octavian Jurma aduce noi detalii mult așteptate de români despre pandemia de coronavirus. Când vom putea gusta din nou din viața normală și cum arată situația în România? Specialistul susține că „ne apropiem rapid de mal, dar încă nu e cazul să sărim din barcă”. Iată analiza prezentată de acesta privind evoluția crizei sanitare! Care este concluzia și ce ne așteaptă de acum încolo?

Octavian Jurma, detalii despre pandemie: ce spune specialistul despre finalul crizei sanitare?

Octavian Jurma a prezentat o analiză cu evoluția pandemiei, iar concluzia sa a fost că mai avem aproximativ o lună până când ieșim din valul Omicron-BA1. Epidemiologul a mai transmis că ne ‘apropiem rapid de mal’. Cu toate astea, cel din urmă a atras atenția că nu trebuie încă să ne relaxăm.

Specialistul îndeamnă cetățenii să fie precauți, să păstreze distanțarea, să poarte masca de protecție și să continue să se vaccineze. Veștile sunt bune, dar incidența la 1.000 și numărul zilnic de infectări de COVID-19 rămân la valori ridicate. Prudența în acest scenariu rămâne prioritatea fiecăruia pentru a putea să depășim acest prag.

„Avem veşti bune dar incidenţa la 1,000 şi numărul zilnic de cazuri rămân la valori foarte ridicate şi de aceea prudenţa trebuie să rămână prioritatea fiecăruia dintre noi până revenim peste tot pe verde. Harta de sus este harta incidenţei oficiale care colorează harta în roşu.

Incidenţa naţională este 14.85, mult peste vârful de 10.63 al valului Delta. Incidenţa la 1,000 este un indicator de stare. Ne arată unde suntem. Această hartă este motivul pentru care discuţiile despre relaxare sunt premature. Daca eşti în val, momentul în care te opreşti să tragi aer în piept este când ieşi din val, nu în timpul valului, chiar dacă creasta valului a trecut”, a delcarat acesta.

  • Vezi Galeria FOTO

„Ne apropiem rapid de mal, dar încă nu e cazul să sărim”

Epidemiologul a remarcat faptul că toate județele sunt verzi, iar doar Brăila are o ușoară creștere a numărului de cazuri în ultima săptămână față de perioada precedentă, în ciuda alocării pe județe a peste 20.000 de cazuri în ultimele 7 zile.

Dacă vom continua în ritmul acesta, vom coborâ cu media sub 10.000 de cazuri pe zi chiar în viitorul foarte apropiat și sunt 5.000 de cazuri pe zi în prima parte a lunii martie.

  • „Simplificat însă putem înţelege datele astfel: Ne apropiem rapid de mal, dar încă nu e cazul să sărim din barca prudenţei în apa plină cu Omicroni”, a mai transmis Jurma.