Ce se întâmplă dacă pui o cârpă înmuiată în oțet pe capacul coșului de gunoi. Trucul e genial

Ce se întâmplă dacă pui o cârpă înmuiată în oțet pe capacul coșului de gunoi. Trucul e genial
Ce se întâmplă dacă pui o cârpă înmuiată în oțet pe capacul coșului de gunoi

Ce se întâmplă dacă pui o cârpă înmuiată în oțet pe capacul coșului de gunoi. Trucul acesta este foarte util, mai ales că coșul de gunoi este obiectul pe care adesea se acumulează germeni, bacterii sau mucegai, care pot provoca mirosuri neplăcute și pot cauza chiar și anumite probleme de sănătate.

Ce se întâmplă dacă pui o cârpă înmuiată în oțet pe capacul coșului de gunoi

Curățarea constantă a coșului de gunoi este parte importantă din procesul de curățenie, mai ales că, pe lângă germeni și bacterii, pe coș s-ar putea depune, în timp, din cauza umidității, și de puncte de rugină care dau un aspect neplăcut. Însă trucul propus azi te va ajuta să îndepărtezi depunerile de rugină și să redai coșului de gunoi strălucirea.

Coșurile de gunoi din oțel sunt funcționale și încăpătoare, însă unele pot fi chiar scumpe ca preț. Dacă observi însă că, în timp, coșul tău de gunoi este invadat de pete de rugină, trucul bazat îndeosebi pe oțet îți vine în ajutor. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • oțet alb
  • o cârpă foarte subțire sau prosoape de hârtie
  • ulei (poate fi de gătit)
  • o cârpă din microfibră
  • un burete de metal moale
  • detergent de vase

Cum procedezi

Mai întâi se toarnă oțetul alb într-o sticlă cu pulverizator. Apoi, se înmoaie în oțet cârpa foarte subțire sau prosoapele de hârtie și se așază pe suprafața de curățat. Lăsă să acționeze aproximativ trei ore. După acest interval de timp, se ia șervețelul sau cârpa pusă. Se face apoi un amestec din puțin oțet și doar câteva picături de săpun de vase.

Cu buretele moale și cu amestecul de oțet și detergent de vase se freacă zona afectată de rugină. Apoi se curăța coșul de gunoi și în interior. Clătește totul foarte bine și lasă la uscat. Apoi, pe suprafața curățată, se aplică câteva picături de ulei și se mai curăță o dată cu o cârpă din microfibră, pentru mai multă strălucire. Și gata, coșul de gunoi din oțel arată ca nou, scrie scrie stiridispora.ro.

Se știe că oțetul este utilizat în procesul de curățare a casei. Acesta se folosește și în mașina de spălat sau pentru a da puțină strălucire. Otețul te poate ajuta să cureți congelatorul, aparatul de cafea, tocătorul de carne, blatul de bucătărie sau chiar produse din argint. Așadar, oțetul este un ingredient foarte util în orice casă.