Obiectele pe care nu trebuie să le ții în bucătărie. Mulți români fac greșeala asta

Obiectele pe care nu trebuie să le ții în bucătărie. Mulți români fac greșeala asta
Ce obiecte nu trebuie să fie ținute în bucătărie?

Mulți români păstrează anumite obiecte în bucătărie care nu au deloc ce să caute în această încăpere. Vei fii mai atent la aranjamentul lucrurilor din casă după ce vei afla asta!  Cum trebuie să procedezi?

Ce obiecte nu trebuie să fie ținute în bucătărie?

Bucătăria e una din camerele din casă care este cel mai des frecventată. Aici se stă la povești în timp ce se gătește, lumea se adună la masă, câteodată aici se petrece și tot aici se râde cel mai tare, motiv pentru care trebuie să fii mai atent la anumite detalii.

Mulți facem greșeala aceasta pentru că nu ne dâm seama cât este de important, de fapt. Concret, este vorba despre bureții de vase care sunt paradisul pentru germeni și bacterii.

De obicei, majoritatea oamenilor îi țin alături de uscătorul de ustensile de bucătărie sau aproape de robinet. Aceștia rețin umiditatea și promovează creșterea bacteriilor.  Din păcate, ei sunt și greu de dezinfectat, așa că trebuie să ai grijă să îi schimbi pe cât de des posibil și să îi păstrezi în acest timp într-o cutie de plastic sau inox.

De asemenea, un truc util în această privință ar fi spălatul vaselor cu o cârpă sau cu o perie specială. Nu e cazul să-ți aglomerezi dulapurile cu fel și fel de alte obiecte pentru acest pas, dar recomandarea specialiștilor pentru sănătatea tuturor este să aleagă o perie din comerț care te ajută la spălatul vaselor. 

De asemenea, după ce folosești electrocasnicele precum ai face-o în mod normal, nu uita să le pui într-un loc ferit. Acestea nu trebuie să ia contact cu fluctuațiile de temperatură care se resimt într-o bucătărie pentru că riscă să se uzeze cu mult mai devreme. Poți să le pui în debara sau chiar în aceeași încăpere, dar într-un dulap.

Trucuri inedite pentru bucătărie

  • Pune câteva boabe de orez pe fundul solniței și al recipientului în care păstrezi piperul, pentru a absorbi umiditatea.
  • Coaja de citrice poate preveni formarea bulgărașilor de zahăr, așa că folosește-o cu încredere în recipientul în care îl păstrezi.
  • Pentru a te asigura că ouăle sunt proaspete, pune-le într-un pahar cu apă, întregi, înainte de preparare. Dacă se scufundă, sunt proaspete; dacă plutesc, nu.
  • Pentru a alege fructele de avocado coapte și nealterate, desprinde ușor rămășița crenguței din vârful acestora și asigură-te că au culoarea și textura potrivite.
  • Pentru a înmuia untul și a-l face tartinabil, acoperă-l cu un pahar fierbinte preț de câteva secunde sau încălzește la flacără cuțitul cu care-l vei întinde pe pâine.
  • Nu folosi niciodată recipiente sau ustensile metalice pentru prepararea sosurilor de usturoi, deoarece acestea le pot face să oxideze și le conferă un gust neplăcut. (Sursa: philips.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI