Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie și apă peste legumele și fructele tale? Un român a făcut acest experiment și a observat beneficiile lui. La ce te ajută trucul extrem de la îndemână și ușor?
Specialiștii recomandă consumul de fructe și legume în stare crudă, dar și în diverse mâncăruri unde sunt preparate termic. Dacă nu ai norocul să ai rude la țară care să aibă fructe și legume în curte, cu siguranță apelezi la cele cumpărate din piețe sau supermarket-uri. Din păcate, este din ce în ce mai greu să știi ce mănânci și să consumi lucruri sănătoase.
Fructele și legumele sunt sănătoase, dar sunt tratate cu substanțe toxice tocmai pentru creșterea lor și pentru menținerea acestora cât mai mult pe rafturile din supermarket-uri sau pe tarabele precupeților.
Astfel, în timp ce ai senzația că îți hrănești corpul cu ce are nevoie, de fapt te otrăvești cu chimicale extrem de nocive pe termen lung. Pentru a evita complicațiile și posibilele probleme de sănătate, trebuie să ții cont de câteva sfaturi practice care să te ajute în eliminarea pesticidelor din mâncare.
Mulți cred că este de ajuns să speli fructele și legumele cu apă, dar e nevoie de ceva mai mult decât atât pentru a curăța coaja care este singura care protejează fructul propriu-zis de contaminarea cu pesticide.
Un truc util este să scufunzi legumele și fructele pe care vrei să le consumi într-o baie cu apă și suc de lămâie preț de 15-20 de minute. ‘Soluția’ trebuie să fie compusă din 10% suc de lămâie și 90% apă. Același lucru poți să-l faci și cu oțetul. Ulterior, scoate fructele și legumele și clătește-le bine cu un jet de apă rece. Lasă-le la uscat și sunt gata de mâncat! Este necesar să fii atent la acest detaliu, iar chiar dacă ești pe grabă să reușești să-ți speli bine alimentele.
1. Avocado
2. Porumb dulce
3. Ananas
4. Varză
5. Mazăre (congelată)
6. Ceapă
7. Sparanghel
8. Mango
9. Papaya
10. Kiwi
11. Vinete
12. Pepene galben