A pus zeamă de lămâie și apă peste legumele și fructele de la piață. Trucul e genial și sănătos

A pus zeamă de lămâie și apă peste legumele și fructele de la piață. Trucul e genial și sănătos
Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie peste fructe și legume?

Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie și apă peste legumele și fructele tale? Un român a făcut acest experiment și a observat beneficiile lui. La ce te ajută trucul extrem de la îndemână și ușor?

Truc util pentru casă: pune zeamă de lămâie și apă peste legume și fructe

Specialiștii recomandă consumul de fructe și legume în stare crudă, dar și în diverse mâncăruri unde sunt preparate termic. Dacă nu ai norocul să ai rude la țară care să aibă fructe și legume în curte, cu siguranță apelezi la cele cumpărate din piețe sau supermarket-uri. Din păcate, este din ce în ce mai greu să știi ce mănânci și să consumi lucruri sănătoase.

Fructele și legumele sunt sănătoase, dar sunt tratate cu substanțe toxice tocmai pentru creșterea lor și pentru menținerea acestora cât mai mult pe rafturile din supermarket-uri sau pe tarabele precupeților.

Astfel, în timp ce ai senzația că îți hrănești corpul cu ce are nevoie, de fapt te otrăvești cu chimicale extrem de nocive pe termen lung. Pentru a evita complicațiile și posibilele probleme de sănătate, trebuie să ții cont de câteva sfaturi practice care să te ajute în eliminarea pesticidelor din mâncare.

Mulți cred că este de ajuns să speli fructele și legumele cu apă, dar e nevoie de ceva mai mult decât atât pentru a curăța coaja care este singura care protejează fructul propriu-zis de contaminarea cu pesticide.

Ce trebuie să faci?

Un truc util este să scufunzi legumele și fructele pe care vrei să le consumi într-o baie cu apă și suc de lămâie preț de 15-20 de minute. ‘Soluția’ trebuie să fie compusă din 10% suc de lămâie și 90% apă. Același lucru poți să-l faci și cu oțetul. Ulterior, scoate fructele și legumele și clătește-le bine cu un jet de apă rece. Lasă-le la uscat și sunt gata de mâncat! Este necesar să fii atent la acest detaliu, iar chiar dacă ești pe grabă să reușești să-ți speli bine alimentele.

  • Conțin cele mai puține pesticide

1. Avocado
2. Porumb dulce
3. Ananas
4. Varză
5. Mazăre (congelată)
6. Ceapă
7. Sparanghel
8. Mango
9. Papaya
10. Kiwi
11. Vinete
12. Pepene galben

  • Conțin cele mai multe pesticide
  1. Spanac – Poate conține până la 48 de pesticide diferite. E una dintre cele mai contaminate legume.
  2. Ardei gras – Din nou, cei din Turcia ar trebui evitați. Conțin în medie 49 de pesticide.
  3. Țelină – Conţine 64 de pesticide, dintre care 13 cancerigene. În medie, 60,5% dintre aceste legume conţin substanţe periculoase. De ce? Aeasta legumeă nu are o coaja care să o protejeze, astfel că este aproape imposibil să înlăturăm prin spălare chimicalele folosite în procesul cultivării.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI