Obiectele din casă care îți vor distruge aspiratorul. Nu mai face greșeala să le aspiri

Obiectele din casă care îți vor distruge aspiratorul. Nu mai face greșeala să le aspiri
Ce obiecte nu se aspira niciodata

Experții în curățenie au spus care sunt obiectele din casă care îți vor distruge aspiratorul. Nu mai face greșeala să le aspiri. Despre ce obiecte este vorba, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Ce obiecte să nu aspiri niciodată. Acestea îți pot strica aspiratorul

Aspiratorul este un electrocasnic care se regăsește în casele multor români. Acesta este un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de curățenie. Experții în curățenie au spus care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată pentru că pot provoca probleme destul de mari, chiar pot cauza și distrugerea aspiratorului.

Chiar dacă la prima vedere pare că nu se întâmplă nimic, unele dintre lucruri nu au ce căuta în sacul aspiratorului. Pare foarte ușor să fie strânse cu ajutorul acestuia, însă mai bine folosiți o mătură. Altfel, poți rămâne rapid fără acest electrocasnic important dacă mai faci aceste greșeli în timpul curățeniei.

Florile și frunzele nu se aspiră

Când intră în sacul aspiratorului, frunzele  și florile pot bloca filtrele acestuia. Pentru aceste sarcini este mai bine să folosiți o mătură, recomandă viviendoencasa.mx.

Molozul pote strica aspiratorul

Atunci când faci renovări în casa ta există cu siguranță un haos aproape incontrolabil, însă trebuie să înduri tentația să aspiri resturile, întrucât o piesă prea mare ar putea strica imediat aspiratorul.

Nu aspira lucruri umede

Deși unele aspiratoare pot aspira și lichide, alimentele umede nu sunt pe listă, deoarece ar putea deteriora motorul acestuia sau ar putea provoca mucegai și bacterii care, după, pot provoca un miros neplăcut.

Cenușa nu are ce căuta în aspirator

Poate părea de necrezut că nu poți aspira cenușa, însă particulele sunt atât de fine încât ar putea zbura din spatele aspiratorului și să revină înapoi în casă.

Nu aspira jucării sau monede

Monedele și jucăriile nu se aspiră. Acestea pot fi foarte grele și pot lovi motorul aparatului electrocasnic sau pot sparge sacul aspiratorului.

Nu aspira lichide cu aspiratorul care nu este făcut să facă asta

Dacă aspiratorul tău specifică din fabrică faptul că este capabil să absoarbă lichide, este bine. În cazul în care din fabrică nu se specifică asta, acest lucru poate fi foarte periculos pentru tine să încerci, pentru că poți fi electrocutat sau aparatul tău poate suferi stricăciuni grave.

Machiajele nu au ce căuta în aspirator

În cazul în care machiajele ajung în interiorul aspiratorului tău, acestea s-ar putea topi și ar putea ar putea strica aparatul electrocasnic imediat.