18 mai 2022 | 18:30

Secretul care prelungește viața electrocasnicelor din casa ta. Ce trebuie să faci, de fapt

Utile
Secretul care prelungește viața electrocasnicelor din casa ta. Ce trebuie să faci, de fapt
Care este durata și cum prelungești viața electrocasnicelor din casa ta

Electrocasnicele sănătoase contribuie la buna funcționare a unei gospodării. Asta până când nu mai sunt. Cu alte cuvinte, viața electrocasnicelor este extrem de importantă. Adesea, oamenii iau de bunăvoie acești cai de bătaie de mare preț. De cele mai multe ori ignoră întreținerea de rutină și timpul care a trecut de la instalare. Acest lucru poate scurta durata de viață a electrocasnicelor și vă poate obliga să vă luați unele noi, poate înainte de a fi pregătiți din punct de vedere financiar.

Care este durata și cum prelungești viața electrocasnicelor din casa ta

De la cuptoare cu microunde și frigidere la cuptoare și aparate de cafea, toate sunt electrocasnice, care în timp se vor strica. Atunci când cumpărați un aparat electrocasnic pentru casă, vă așteptați ca acesta să dureze mult timp.

Cu toate acestea, uneori se întâmplă lucruri și trebuie fie să vă reparați aparatul electrocasnic, fie să cumpărați unul nou. Din fericire, există măsuri pe care le puteți lua pentru ca viața electrocasnicelor să dureze cât mai mult timp.

Merită menționat faptul că durata de viață a majorității aparatelor electrocasnice majore a scăzut semnificativ în ultimii 25 de ani. Asta se datorează, în principal, din cauza dotărilor suplimentare din modelele de astăzi, controlate electronic.

Dar, nu vă speriați, avem câteva sfaturi de la experți despre cum să prelungiți durata de viață a electrocasnicelor.

Curățați fiecare aparat electrocasnic în fiecare lună

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru aparatele electrocasnice este pur și simplu să faceți o curățare rapidă a fiecărui aparat. Fără îndoială, cel mai bun lucru este să curățați unitățile în fiecare lună. Grăsimea, murdăria, resturile, carbonizarea și alți contaminanți se acumulează pe aparate. I

Această acumulare, în timp, va mânca și coroda substratul metalului, distrugând aparatul. Majoritatea proprietarilor de locuințe au nevoie doar de degresanți și de o perie cu peri rigizi. Aparatele de curățare cu aburi sunt, de asemenea, eficiente pentru curățarea electrocasnicelor din casă.

Modurile în care scurtați durata de viață a electrocasnicelor

Aparatele și dispozitivele dvs. se defectează frecvent sau trebuie înlocuite mai devreme decât se așteaptă? Probabil că este vina dumneavoastră. Achiziționarea de electronice și electrocasnice poate fi o investiție uriașă. Atunci când ceva nu merge bine cu acestea, poate provoca și o mare durere de cap.

Așa că, desigur, doriți ca totul să funcționeze cât mai mult timp posibil. Mulți dintre noi dau vina pe durata de viață aparent mai scurtă a electrocasnicelor pe faptul că lucrurile nu mai sunt fabricate ca pe vremuri. Dar acest lucru nu este în întregime adevărat.

Se pare că, de cele mai multe ori, vinovații suntem noi! Sfatul este următorul: Dcă este timpul să cumpărați ceva nou, asigurați-vă că știți care sunt cele mai fiabile, și cele mai puțin fiabile, mărci de electrocasnice.

Asigurați-vă că evitați suprautilizarea

Uneori, cel mai simplu mod de a prelungi durata de viață a unui aparat este să îl opriți. Un lucru obișnuit pe care mulți oameni îl fac este să lase aparatul de aer condiționat pornit chiar și atunci când nu sunt acasă.

Ei fac acest lucru pentru a se putea întoarce într-o casă răcoroasă și confortabilă. Acest lucru poate părea puțin, dar, în timp, acest lucru exercită presiuni inutile asupra sistemului, iar uzura este doar o evoluție naturală.

Folosiți un temporizator programabil pentru aparatele electrocasnice

Dacă aveți de gând să fiți plecat cea mai mare parte a zilei, o resursă excelentă pe care o puteți folosi este un temporizator programabil. O funcție frecvent trecută cu vederea, dar extrem de utilă, este temporizatorul programabil, spun specialiștii.

Majoritatea aparatelor de aer condiționat au acum acest lucru, iar proprietarii de locuințe îl pot utiliza pentru a porni aparatul de aer condiționat chiar înainte de a se întoarce acasă.

Unele modele mai noi au chiar acces de la distanță și pot fi pornite prin Wi-Fi, folosind telefonul mobil. Pur și simplu, acum nu mai există niciun motiv pentru a lăsa aparatul de aer condiționat pornit în timp ce sunteți plecat.

Mașinile de spălat sunt cele mai des folosite. Utilizați săpunul de vase potrivit

Când vine vorba de viața electrocasnicelor, cele mai utilizate sunt mașinile de spălat rufe și cele de vase. Recomandarea este să citiți manualul de utilizare, mai ales în cazul mașinilor de spălat vase. Folosiți tipul potrivit de săpun, recomandă specialiștii.

Uneori, dacă te grăbești, te poți gândi că poți pune orice fel de săpun acolo, dar nu este adevărat. Unele săpunuri ar putea, în timp, să vă înfundă dozatorul de săpun. Încercați să folosiți tipul de săpun recomandat de producător.

Viața electrocasnicelor depinde de lucrările de service și întreținere

Dacă nu vă amintiți ultima dată când au fost întreținute aparatele electrocasnice, ar putea fi timpul să creați o listă și să începeți să țineți evidența.

Aparatele de aer condiționat sunt mașini și toate mașinile au nevoie de întreținere periodică pentru a se asigura că funcționează în condiții optime. „Acest lucru este valabil mai ales pentru o unitate care funcționează timp de 8-10 ore în fiecare zi”, spun specialiștii.

Neglijarea întreținerii cauzează acumularea de murdărie și resturi în aparatul de aer condiționat, ceea ce poate deteriora piesele critice. Filtrele de aer înfundate perturbă fluxul de aer, iar aparatul de aer condiționat trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a depăși filtrul înfundat.

În plus, acest lucru duce la o calitate mai slabă a aerului și dăunează și sănătății proprietarului de locuință. Sfaturile și lucrările de aest gen sunt extrem de importante pentru viața electrocasnicelor din casa ta, indiferent că vorbim de aer condiționat, sau de banalul cuptor cu microunde.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro