Obiect misterios descoperit pe Lună. Imaginea care a șocat tot internetul e aici FOTO

Obiect misterios descoperit pe Lună. Imaginea care a șocat tot internetul e aici FOTO
Obiect misterios descoperit pe Luna. Imaginea care a socat tot internetul e aici FOTO

Un obiect misterios a fost descoperit, recent, pe Lună. Roverul chinez Yutu-2 a captat imaginile care fac înconjurul internetului. Nava este pe drum și explorează partea îndepărtată a Lunii încă de la începutul anului 2019, ca parte a misiunii de aterizare lunară Chang’e-4 din China. Acesta are ochii ațintiți asupra unui obiect în formă de cub cu aspect ciudat pe care l-a observat, recent, în depărtare.

O „cabană misterioasă” ar fi fost descoperită pe Lună

Vineri, 3 decembrie, Andrew Jones, un jurnalist care acoperă programul spațial chinezesc pentru SpaceNews și Space.com, a publicat, pe rețeaua de socializare Twitter, o nouă actualizare a roverului chinex Yutu-2, printr-o serie de mesaje interesante. Porecla pentru obiectul în formă de cub se traduce prin „cabană misterioasă”.

„Ah. Avem o actualizare de la Yutu-2 pe partea îndepărtată a lunii, inclusiv o imagine a unei forme cubice pe orizontul nordic la 80 m distanță de rover din craterul Von Kármán. Denumite „casa misterioasă”, următoarele 2-3 zile vor fi petrecute apropiindu-se pentru a o verifica în detaliu.”, a declarat jurnalistul Andrew Jones pe Twitter, potrivit celor de la cnet.com.

Ce altă descoperire impresionantă a făcut roverul chinez pe Lună

Oamenii de știință plănuiesc să conducă mai departe investigația și să privească obiectul misterios descoperit pe Lună cu foarte multă atenție. Aceasta nu este singura descoperire pe care Yutu-2 o face în ultimii ani.

Acum doi ani, mai exact în anul 2019, același rover chinez a găsit o substanță misterioasă, asemănătoare unui gel, în interiorul unui crater pe Lună, substanță ce s-a dovedit a fi o piatră cu aspect sticlos.

Cercetătorii chinezi au lansat o ipoteză, potrivit căreia „comoara” senzațională descoperită recent de Yutu 2 ar putea fi un bolovan ciudat rezultat în urma unui impact cu un corp ceresc. Deși aceste date sunt, momentan, doar presupuneri, specialiștii așteaptă nerăbdători noi date de la rover.

Yutu 2, roverul originar din China, este alimentat cu energie solară. Acesta a făcut prima aterizare pe partea îndepărtată a Lunii pe data de 3 ianuarie 2019. Proiectul Chang’e 4 reprezintă a patra misiune lunară a Chinei și a doua în care se folosește un rover, spun oamenii de știință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI