Comoara senzațională descoperită de un alpinist. Nici lui nu i-a venit să creadă cu ce s-a îmbogățit

Comoara senzațională descoperită de un alpinist. Nici lui nu i-a venit să creadă cu ce s-a îmbogățit
Un alpinist a gasit o adevarata comoara pe Mont Blanc

Situație incredibilă petrecută în Franța. Un alpinist a dat peste o adevărată comoară de smaralde, rubine și safire ce fusese îngropată de zeci de ani pe Mont Blanc din Franța. Cum a reușit bărbatul să primească jumătate din pietrele prețioase pe care le-a găsit într-o cutie. Povestea sa este una fascinantă. Francezul a fost recompensat pe măsură.

Un alpinist a găsit o adevărată comoară ascunsă în munți

În 2013, un alpinist descoperea o comoară neprețuită în inima muntelui Mont Blanc din Franța. Bărbatul a dorit să-și păstreze anonimitatea, după ce a pus stăpânire pe celebrele pietre prețioase.

Se crede că cutia ar fi aparținut cuiva aflat la bordul unui avion indian, aeronavă ce s-a prăbușit acum o jumătate de secol. Eroul a făcut un gest nobil, fiind lăudat pentru faptul că a predat poliției cufărul cu giuvaere, așa cum prevede legea franceză.

Cu toate acestea, în 2021, bărbatul a fost răsplătit cu jumătate din cantitatea de sute de pietre prețioase descoperită acum 8 ani, autoritatea locală din Chamonix luând cealaltă jumătate, după o încercare nereușită de a localiza familia proprietarului în India.

Potrivit primarului de la Chamonix, Eric Fournier, bijuteriile au fost împărțite, în prezent, în două loturi egale, evaluate la aproximativ 150.000 de euro fiecare, a declarat edilul pentru agenția de presă AFP.

El l-a lăudat pe alpinist pentru integritatea și caracterul moral ireproșabil de care francezul a dat dovadă, în momentul în care a predat nestematele către poliție.

Conform jurnaliștilor de la BBC, două avioane Air India s-au prăbușit în Mont Blanc, în ultimii 100 de ani. Primul accident a avut loc în anul 1950, ucigând 48 de oameni. În 1966, un al doilea zbor operat de transportatorul național al Indiei a lovit muntele, cu 117 de pasageri la bord.

De unde ar proveni, de fapt, pietrele prețioase găsite de alpinistul francez

Oficialii francezi sunt de părere că pietrele prețioase descoperite de alpinist ar fi venit, cel mai probabil, de la zborul din 1966. Aeronava se afla pe ruta de la Mumbai la New York, atunci când s-a prăbușit pe vârful Mont Blanc.

Pe munte au fost găsite, atunci, rămășițe umane, precum și bagaje aparținând celor aflați la bord. În 2012, a fost găsită o geantă care transporta corespondență diplomatică din India. Geanta conținea ziare, calendare și o scrisoare personală din 1966.

Homi J Bhabha, fizicianul cunoscut drept „părintele programului nuclear al Indiei”, a fost printre nefericitele victime ale accidentul petrecut în anul 1966.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI