Alimentele care te îngrașă mult. Greșeala fatala pe care o fac toți românii care le consumă zilnic

Alimentele care te îngrașă fără să-ți dai seama

Și alimentele sănătoase îngrașă, dacă nu știm cât și cum să le mâncăm. Cum fructele pot fi un pericol pentru siluetă și sănătate dacă sunt consumate seara sau în cantități mari, așa și brânzeturile sunt pe lista alimentelor care ne îngrașă, poate chiar mai mult decât ceafa de porc, dacă le consumăm în exces și alăturate de alte preparate nepotrivite, cu care nu fac o ”echipă bună”.

Alimentele care te îngrașă. Carne sau brânzeturi? Carne, spun nutriționiștii

Brânza conține de trei ori mai multă grăsime decât aceeași cantitate de carne albă, pește sau pui. De aceea, fără să stea pe gânduri, dintre carne și brânză nutriționiștii aleg carnea, mai ales dacă se dorește scăderea în greutate.

„Foarte multă lume se păcălește dând la o parte carnea de porc și puiul cu piele, e același lucru din punct de vedere al cantității de colesterol, sau alegând brânzeturi în locul cărnii. Dar dacă alegem brânzeturi maturate foarte tari, ne alegem și cu multe grăsimi saturate”, explică doctorul Laura Ene, medic primar boli de nutriție, pentru Pro TV.

„Proporția între carne și legume ar tebui să fie foarte importantă, obișnuim să mâncam 2/3 carne și 1/3 legume, ar trebui inversată. În orice alegere alimentară să fie 1/3 carne și 2/3 legume”, completează specialistul.

Brânzeturile maturate tari au peste 45% grăsimi saturate, iar o felie subțire conține peste 300 de kilocalorii. Astfel, dacă vă doriți pierderea ponderală, brânzeturile maturate ar trebui excluse o perioadă în favoarea cărnii asortate cu legume. La o palmă de carne, 150 de grame, în farfurie este indicat să avem cel puțin 300 de grame de legume.

Pe de altă parte, brânzeturile maturate, în cantitate mică, sunt recomandate iarna. Odată ingerate, bacteriile conținute de aceasta își fac loc în tubul digestiv și împiedică fizic microbii care determină boli să adere la intestin.

Salata de brânză cu roșii, un pericol pentru siluetă

„Brânza cu roșii este periculoasă dacă este consumată zilnic, iar vara o consumăm zilnic. Brânza conține foarte multe grăsimi, iar în combinație cu roșiile, dacă mai punem și ulei și pâine, duce la îngrășare. Ea mai conține și cazeină, care ne dereglează hormonal și ne produce constipație, prin această asociere. De asemenea, această combinație aduce și dureri de cap și multe alte inflamații în corp”, spune nutriționistul Bianca Brighilă într-un interviu pentru Antena Stars.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI