Obiceiurile care îți prelungesc viața. Lucrurile banale pe care să le faci, conform specialiștilor

Obiceiurile care îți prelungesc viața. Lucrurile banale pe care să le faci, conform specialiștilor
Obiceiuri pentru o viata lunga

Toată lumea își dorește să trăiască mult pe acest pământ, înconjurată de nepoți și prieteni. O viață lungă nu înseamnă că trebuie să depui eforturi titanice. Există anumite obiceiuri pe care le poți începe chiar din tinerețe, pentru a îmbătrâni frumos. Iată un ghid util care te poate ajuta să te alături grupului de oameni longevivi și sănătoși.

Cele mai bune obiceiuri pentru o viață lungă

Din cele mai vechi timpuri, oamenii de știință au încercat să găsească formula cheie pentru o viață cât mai lungă. Datorită avansării tehnologiei (medicamente, aparate performante de diagnostic etc.), există numeroase locuri unde oamenii trec de 100 de ani. Ce putem face ca să ne prelungim existența pe această planetă. Sunt câteva lucruri banale de care să ținem cont, spun specialiștii.

Bea cafea

Boabele de cafea conțin antioxidanți, renumiți pentru că ajută la menținerea tinereții și a metabolismului activ. Potrivit unui studiu publicat în revista medicală Annals of Internal Medicine, iubitorii acestei băuturi aromate trăiesc, de fapt, mai mult. În plus, datorită efectului revigorant, îți poți controla mai ușor greutatea, „antrena” sistemul cardiovascular, ameliora starea depresivă și spori funcțiile cognitive.

Nu uita de ceai

Și amatorii de ceai au toate șansele să ducă o viață lungă. Plantele medicinale conțin un număr mare de antioxidanți, iar consumul zilnic protejează celulele creierului, scade colesterolul, îmbunătățește starea de spirit și stimulează metabolismul.

Hidratează-te corespunzător

Cafeaua și ceaiul nu se pot compara cu apa obișnuită. Un nivel corect de hidratare susține elasticitatea pielii și a vaselor sanguine, precum și funcționarea normală a tractului gastro-intestinal.

Fă antrenamente cardio

Beneficiile exercițiilor cardio sunt nenumărate: întăresc mușchiul cardiac, previn diabetul și îmbunătățesc funcția creierului prin creșterea conexiunilor neuronale. Dacă vrei să trăiești mult, fii activă zilnic. De asemenea, antrenamentele de forță asigură longevitatea. Cercetătorii spun că exercițiile musculare reduc riscul de deces cu 46%!

Dansează

O altă activitate care îți prelungește viața este dansul. Acest tip de mișcare protejează creierul de schimbările și bolile degenerative și dă o bună dispoziție.

Plimbă-te

Plimbările în aer liber, în special în locurile verzi (parcuri, păduri), reduc riscul de a dezvolta diabet, reglează tensiunea arterială, stabilizează sistemul nervos, ameliorează stresul și te scapă de insomnii.

Stil de viață sănătos

Dacă am lăsat alimentația pe ultimul loc, nu înseamnă că este mai puțin importantă. Uită de dietele drastice și adoptă un regim sănătos pentru toată viață, care să includă fructe și legume, grăsimi bune (nuci, ulei de măsline, avocado etc.), carbohidrați, proteine de origină animală și vegetală.