Cum au reacționat oamenii când Klaus Iohannis a apărut la Sibiu

Cum au reacționat oamenii când Klaus Iohannis a apărut la Sibiu
Sursa: Klaus Iohannis/Facebook

Președintele Klaus Iohannis este „vedeta” României în această perioadă, când are loc summitul de la Sibiu. Președintele a fost gazda șefilor de stat și de guvern din țările membre UE. Iohannis a avut parte de o întâmpinare specială încă de la sosirea sa în Sibiu.

Un entuziasm debordant a cuprins Piața Mare a Sibiului pe 9 mai, de Ziua Europei și în ziua în care „Europa a venit în România”, după cum a declarat, metaforic, chiar președintele României.

Klaus Iohannis a sosit la Sibiu în jurul ore 11:30, iar când s-a prezentat la sediul primăriei, acesta a fost întâmpinat de mai multe zeci de persoane care l-au aplaudat și i-au strigat numele cu urale și în semn de apreciere.

Ceremonia a început întâi cu primirea lui Iohannis de către actualul primar al Sibiului, Astrid Fodor. A fost primit cu covorul roșu, într-o atmosferă aproape solemnă. Zi însorită, Piața Mare impecabil de curată, o mică mulțime de oameni entuziasmați să-i primească pe președinte și pe oficialii europeni, covor roșu…au fost ingrendientele pentru un eveniment special care rămâne consemnat în istoria postdecembristă a României.

Klaus Iohannis, mulțumit că „Europa a venit la noi”, precum muntele la Mahomed

Țara noastră are, în sfârșit, un motiv de mândrie că face parte din Uniunea Europeană și primi, într-un final, recunoașterea binemeritată.

Este o zi fumoasă aici în Sibiu, o zi mare pentru România. Începe summitul de la Sibiu şi astăzi, de Ziua Europei, Europa vine în România. Aici, din centrul României, de la Sibiu, se va decide viitorul Uniunii Europene. Peste câteva minute vor începe liderii de state şi de guverne să sosească aici în Piața Mare. […] Avem pregătită o declaraţie pentru cetăţenii Uniunii Europene, declaraţia de la Sibiu care va arăta că suntem hotărâţi, suntem uniţi, ştim ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene. O zi foarte important pentru România, o zi foarte importantă pentru români. România contează, românii contează, a declarat președintele României, înainte de sosirea oficialilor europeni.

La această oră, Klaus Iohannis, șefii de stat și de guvern și președintele Consiliului European, se află la masa negocierilor, unde se stabilesc chestiuni importante pentru viitorul Uniunii Europene.

Urmăriți Playtech.ro și pe