Oana Cuzino și Nicușor Dan, luptă aprigă în instanță. Câte milioane de euro sunt în joc

Oana Cuzino și Nicușor Dan, luptă aprigă în instanță. Câte milioane de euro sunt în joc
Oana Cuzino si Nicusor Dan, lupta apriga in instanta Cate milioane de euro sunt in joc

Oana Cuzino și primarul Capitalei, Nicușor Dan, duc o luptă aprigă în instanță. Vedeta TV se plânge că nu poate folosi un teren, așa că are o solicitare de ultim moment pentru edilul Capitalei. Miza este una uriașă!

Oana Cuzino l-a dat în judecată pe Primarul Capitalei

Medicul Oana Cuzino și fostul ei soț, Yoav Shtern, solicită suma de 2,2 milioane de euro de la Primăria Municipiului București, din cauza faptului că cei doi soți nu se pot folosi de un teren. Acesta este situat în zona parcului Verdi și a fost cumpărat de fosta vedetă PRO de la o moștenitoare căreia îi fusese retrocedată parcela. Deoarece în anul 2006, Cuzino era căsătorită cu omul de afaceri israelian, amândoi au devenit proprietari de drept ai respectivului teren pentru care se judecă acum cu Nicușor Dan.

În ciuda faptului că sunt proprietari exclusivi asupra a 2,421 mp în cea mai bună zonă a Capitalei, Oana Cuzino și Yoav Shtern s-au plâns instanței că nu se pot folosi de teren, pentru că acesta a fost încadrat de primărie în zona ”V1A” – Parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice. Mai exact, pe respectivul teren sunt interzise tăierea arborilor sau ridicarea oricărui tip de construcții care să pună în pericol zona verde.

Măsura a fost votată în urmă cu 11 ani, de către Consiliul General al Municipiului București și a fost menținută după restituirea în natură a terenului, ceea ce înseamnă că Oana și fostul ei soț nu se pot folosi de respectivul teren în niciun fel!

Terenul valorează o avere

Nemulțumiți de faptul că nu pot vinde terenul, Oana Cuzino și Yoav Shtern au dat în judecată Primarul General și insitituția primăriei în 2019, pe vremea mandatului Gabrielei Firea, însă acțiunea a fost respinsă. Apelul se judecă și acum, când este primar Nicușor Dan.

Terenul în cauză valorează astăzi o avere. Pe el ar putea să ia Oana Cuzino peste patru milioane de euro. Suma pe care vedeta TV o cere primăriei reprezintă banii pe care aceasta i-ar fi putut obține în 3 ani de exploatare a imobilului.

”Prejudiciul estimat de reclamanți la data formulării prezentei cereri de chemare în judecată este în cuantum de 2.211.012 Euro, echivalent în lei 10.458.086,76 Lei la cursul 1 Euro= 4.73 Lei. Prejudiciul este reprezentat de contravaloarea lipsei de folosință aferente ultimilor 3 (trei) ani anteriori introducerii prezentei cereri de chemare în judecată prin raportare la un venit mediu lunar de 61.417 Euro pe care l-ar fi putut obține din exploatarea Terenului.

În acest sens, reclamanții au menționat că suma de 61.417 Euro reprezintă un venit mediu lunar ce ar fi putut să fie obținut de ei prin exploatarea unei clădiri edificate pe teren, cu amprenta la sol 1.200 mp, destinație mixtă, spații comerciale și rezidențiale, cu 124 de apartamente având o medie de 77 mp utili pentru fiecare apartament, 136 de locuri de parcare subterane (1 loc pentru fiecare apartament) si 27 de locuri de parcare supraterane (pentru vizitatori). Venitul mediu lunar indicat include și cota de amortizare a investiției ce ar fi putut fi realizată de ei”, se arată în dosar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI