O româncă din Galați este pe cale să devină miliardară. După 20 de ani de căsnicie, femeia divorțează de soțul ei american

O româncă din Galați este pe cale să devină miliardară. După 20 de ani de căsnicie, femeia divorțează de soțul ei american
O româncă din Galați este pe cale să devină miliardară. După 20 de ani de căsnicie, femeia divorțează de soțul ei american

O româncă din Galați este pe cale să ajungă în topul celor mai bogați români, alături de frații Micula sau Ion Țiriac. Femeia este căsătorită cu un american, iar acum urmează să divorțeze. Ar putea pleca cu câteva miliarde de dolari din căsnicie.

O româncă ar putea deveni miliardară

Este vorba despre Jenny Paulson, care se află în plin divorț cu soțul ei, John Paulson. Americanul are o avere estimată la peste 5 miliarde de dolari, iar jumătate din această sumă poate ajunge la soția lui, în urma divorțului.

Jenny a plecat din România la începutul anilor ’80 și a ajuns în Statele Unite ale Americii. Acolo a plecat la fratele ei, care era pe atunci sportiv de performanță. Nu a dus o viață foarte ușoară. De-a lungul timpului a schimbat mai multe locuri de muncă.

Toate acestea au încetat când a ajuns la compania proaspăt înființată a americanului John Paulson. Femeia a început să lucreze aici pe postul de secretară – asistentă. La acea vreme, bărbatul avea 45 de ani și era cunoscut în cercurile exclusiviste newyorkeze.

Femeia ar putea obține 2,5 miliarde de dolari

Relația dintre cei doi a început la puțin timp după ce Jenny a fost angajată. Abia după trei luni de la angajare, și sute de întâlniri secrete, Jenny a acceptat propunerea acestuia de a se căsători cu el. Niciunul nu știa ce va urma, așa că nici nu le-a trecut prin gând să semneze un contract prenupțial.

„Cel mai bine este să investeşti în domenii pe care le cunoşti bine. Poţi să fii norocos. Oricine poate fi norocos cu o investiţie anume, dar asta nu este o strategie pe termen lung. Dacă investeşti în domenii pe care nu le cunoşti, până la final nu îţi va merge bine.”, spunea John Paulson într-un interviu.

În momentul de față, averea estimată a omului de afaceri este la 4,8 miliarde de dolari. În urma divorțului dintre cei doi, jumătate din această sumă ar putea ajunge la româncă. Cu toate acestea, cei doi au mai multe de împărțit.

Familia are mai multe proprietăți, precum o fermă în Aspen care a aparținut în trecut unui prinț arab, o locuință luxoasă în valoare de 50 de milioane de dolari în Hamptopns și trei hoteluri situate în Puerto Rico.

Totodată, fundația pe care o patronează cei doi împreună au resurse care se ridică la sume mari, mai exact, la aproximativ 2 miliarde de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI