O nouă problemă sanitară în România. Poliția Română face un apel crunt: ‘Este darul vieții’

O nouă problemă sanitară în România. Poliția Română face un apel crunt: ‘Este darul vieții’
Poliția Română, masaj către cetățeni

A apărut o nouă problemă sanitară în România. Autoritățile fac un apel crunt la adresa cetățenilor. Ce mesaj au adus în prim-plan oamenii legii și care a fost reacția românilor?

Poliția Română, apel către cetățeni: nouă problemă sanitară

Poliția Română a venit cu un mesaj pentru români. Oamenii legii au scris pe pagina oficială de Facebook faptul că numărul donatorilor a scăzut, iar nevoia de sânge este foarte mare. Ziua de 14 iunie este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, iar România nu o sărbătorește cu mare bucurie pentru că aproape întotdeauna s-a confruntat cu o criză cronică de sânge.

Înainte de pandemie unul din trei români nu primea sânge atunci când avea nevoie, iar de atunci situația s-a înrăutățit. Un grup de polițiști au fost azi prezenți la un centru pentru a dona sânge și pentru a-i îndemna pe toți să facă la fel. Mai mulți oameni ai legii de frontieră, jandarmi, pompierii și SMURD au fost azi exemplul tuturor și au dat startul la bunătate.

La finele mesajului aceștia au subliniat că donarea este darul vieții și că o pungă de sânge salvează viața unui om. Mulți bolnavi s-ar putea stinge din viață din lipsa sângelui, iar oamenii pot împiedica o astfel de tragedie.

„Felicitări pentru acest gest!”, a fost reacția unui internaut care a luat la cunoștință fapta autorităților. Desigur că și-au făcut apariția și oameni din cealaltă categorie care au adus comentarii negative chiar și în fața acestui gest.

„Am făcut un strop de bine semenilor noștri”

„De la începutul valului 4 al pandemiei, numărul donatorilor a scăzut, iar nevoia de sânge este foarte mare. Putem spune că, practic, o pungă de sânge salvează viața unui pacient, iar pentru asta mulțumim tuturor polițiștilor, care au venit în număr mare să doneze la centrul nostru și sper ca mesajul lor să fie preluat și de alți oameni, care să vină în zilele următoare și să doneze”

Sunt cuvintele unui om cald și primitor, doamna Doctor Doina Goșa, director al Centrului de Transfuzie Sanguină București și dedicată profesiei pe care o practică de 26 de ani.

Azi, am fost împreună, oameni pentru oameni! Atât în București, cât și în toată țara, polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri și SMURD, ne-am adunat forțele și am făcut un strop de bine semenilor noștri. Donarea de sânge este darul vieții, fără de care, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi! #PolițiaRomână #DoneazăPentruViață”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI