28 nov. 2023 | 10:58

O nouă moarte suspectă în Rusia. Vicepreședintele celei mai mari bănci de Stat a fost găsit decedat

Politică Externă
O nouă moarte suspectă în Rusia. Vicepreședintele celei mai mari bănci de Stat a fost găsit decedat
”Potrivit concluziei preliminare a medicilor, decesul s-a datorat unui atac de cord.”

Într-un moment în care febra conspiraționistă de la Moscova este în toi, vine această informație de ultimă oră, conform căreia se vorbește de o nouă moarte suspectă în Rusia. Presa internațională scrie despre faptul că Vicepreședintele celei mai mari bănci de Stat a fost găsit decedat. Citește mai departe și află informațiile la cald.

Presa internațională vorbește de o nouă moarte suspectă în Rusia

Conform informațiilor de ultimă oră, este vorba despre un bancher rus care a murit subit în urma unui ”atac de cord” la vârsta de 42 de ani, ultimul dintr-o serie de decese importante.

Vezi despre: Vladimir Putin nu se joacă! O vedetă care l-a criticat pe liderul rus a murit. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt

Este vorba despre Vicepreședintele celei mai mari bănci de Stat din Rusia, Nikolai Vasiov. Sberbank este cea mai mare instituție financiară din țară. Presa occidentală titrează că, în urma analizelor inițiale ale medicilor, se arată că ”moartea sa prematură s-a datorat unui atac de cord”, conform unor precizări făcute de bancă.

Cu toate acestea, nu au fost făcute publice mai multe detalii privind circumstanțele decesului său.

”Cu profund regret vă informăm că astăzi Nikolai Vasiov, vicepreședinte senior, șef al blocului de dezvoltare a experienței clienților B2C al Sberbank, a decedat subit.

Potrivit concluziei preliminare a medicilor, decesul s-a datorat unui atac de cord.”, se arată într-un comunicat.

Alte nume grele au murit subit, inclusiv Vicepreședintele celei mai mari bănci de Stat

Decesul său vine după o serie de personalități importante din domeniul afacerilor și al băncilor care au murit tinere sau în circumstanțe neobișnuite de când Vladimir Putin a pregătit invazia în Ucraina.

O nouă moarte suspectă în Rusia. Vicepreședintele celei mai mari bănci de Stat a fost găsit decedat

Nicolai Vasiov, Vicepreședintele celei mai mari bănci de Stat

Aceasta survine pe fondul unor tensiuni profunde în sectorul financiar al Rusiei, cauzate de războiul lui Putin și de impactul sancțiunilor occidentale. Numai anul trecut, profiturile Sberbanks au scăzut cu aproape 80%.

”Conducerea și colegii băncii deplâng moartea prematură și exprimă condoleanțe profunde familiei și celor dragi lui Nikolai Vasiov.”, se mai arată în comunicatul emis de banca centrală din Rusia.

Citește și: Volodimir Zelenski, prima declarație legată de moartea Dariei Dughina. Ce mesaj îi transmite tatălui ei

Vicepreședintele celei mai mari bănci de Stat a fost asociat îndeaproape cu creditele ipotecare și împrumuturile de la Sberbank și părea să fie apropiat de șeful pro-Putin al băncii, German Gref, un fost ministru al guvernului.

Decesul lui Vasiov vine după moartea la fel de misterioasă a celui de-al treilea executiv de top al celei de-a doua companii petroliere din Rusia în decurs de un an și jumătate.

Vladimir Nekrasov a murit la fel de subit

Vladimir Nekrasov, în vârstă de 66 de ani, președinte al consiliului de administrație al Lukoil, a murit luna trecută.. Tot atunci, presa de stat rusă a declarat că, potrivit concluziilor preliminare ale medicilor, Nekrasov a suferit o ”insuficiență cardiacă acută”.

Moartea sa urmează celei a magnatului Ravil Maganov, 67 de ani, care a căzut de la o fereastră a spitalului clinic central de elită din Moscova, cunoscut și sub numele de clinica Kremlinului, în septembrie anul trecut.

Citește și: Evgheni Prigojin, ucis la ordinul lui Vladimir Putin? Ce spunea liderul rus într-o înregistrare pe tema trădării

Au existat suspiciuni de crimă, dar Maganov fusese internat în spital pentru o problemă cardiacă de lungă durată înainte de a cădea de la fereastra de la etajul șase, murind pe loc.

Miliardarul Alexander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, de asemenea legat de gigantul energetic Lukoil, unde era un manager de top, a fost găsit mort în mai 2022 după ce ”a urmat sfaturi de la șamani”, scria rpesa de stat rusă.

O teorie este că Subbotin, care deținea și o companie de transport maritim, ar fi fost otrăvit cu venin de broască, declanșând un atac de cord.

Printre alte cazuri din timpul războiului s-a numărat și cel al bogatului Vladislav Avaiev, în vârstă de 51 de ani, un fost oficial al Kremlinului, care pare să se fi sinucis după ce și-a ucis soția, Yelena, de 47 de ani, și fiica, de 13 ani.

Află despre: Vladimir Putin, pus la zid de un apropiat al său. Cine pregătește înlăturarea liderului rus: ”Cu acest regim politic nu avem nicio șansă”

Conform infromațiilor, el avea legături la nivel înalt cu principala instituție financiară rusă Gazprombank, mai scrie presa occidentală.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ingredientul care schimbă total murăturile. Este esențial, nu trebuie omis
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Anunț pentru românii cu banii la saltea. Adevărul despre carduri: Trebuia să închid...
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro