O nouă lovitură pentru Meghan și Harry, după mutarea în Canada. Au pierdut sute de milioane de dolari

O nouă lovitură pentru Meghan și Harry, după mutarea în Canada

Meghan Markle și Prințul Harry trec printr-o perioadă de tranziție. Au decis să se retragă din îndatoririle regale ca membri superiori ai familiei regale britanice, împărțindu-și timpul între Regatul Unit și America. Un alt vis îndeplinit este reprezentant de atingerea independenței financiare, care acum pare să fie pe nisipuri mișcătoare, pierzând sute de milioane de dolari.

O nouă lovitură pentru Meghan și Harry, după mutarea în Canada

Pe 8 ianuarie 2020, Ducii de Sussex și-au anunțat decizia de a se retrage din îndatoririle regale ca membri superiori ai familiei regale britanice. Și-au dorit să fie independenți financiar, însă repercusiunile au început abia acum să fie puse pe tavă.

O nouă lovitură pentru Meghan și Harry, după mutarea în Canada. Au pierdut sute de milioane de dolari
Meghan Markle și Prințul Harry

S-au mutat în Canada și nu mai doresc nicio parte din fondurile publice de la Coroană. În schimb, vor putea face afaceri pe cont propriu, lucru profitabil. Una dintre ele, cap de listă de altfel, este marca asupra drepturilor lor de imagine înregistrată ca ”Sussex Royal”. Înainte de retragerea lor, ducii au înregistrat această marcă în Marea Britanie, însă după ultimele evenimente alți afaceriști au profitat pentru a înregistra denumirea ”Sussex Royal” în SUA, Canada și la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Neglijența i-a costat

În iunie 2019, cuplul a trecut acest nume ca marcă înregistrată, iar de atunci au avut la dispoziție șase luni pentru a extinde înregistrarea și în alte țări. La momentul respectiv păreau ocupați cu alte treburi, așa că problemele și-au făcut loc. În ianuarie a fost depusă o cerere din Europa, iar ulterior Royalmount Spirits, firmă de băuturi spirtuase, a înregistrat marca ”Sussex Royal” pentru a vinde băuturi alcoolice și articole sportive.

O altă solicitare a venit din California, unde afaceristul Jared Folgeson a făcut același lucru în Statele Unite, chiar dacă motivele sale nu au fost ghidate de nevoia de îmbogățire. Conform The Sun, el ar fi dorit să dea ”o lecție” ducilor pentru ”a fi mai atenți la detalii”. The Guardian estimează că valoarea mărcii ”Sussex Royal” va ajunge la 400 de milioane de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI