O nouă lovitură cruntă pentru Novak Djokovic. ATP a făcut anunțul săptămâna aceasta

O nouă lovitură cruntă pentru Novak Djokovic. ATP a făcut anunțul săptămâna aceasta
O nouă lovitură cruntă pentru Novak Djokovic

O nouă lovitură cruntă pentru jucătorul de tenis Novak Djokovic. ATP a făcut anunțul chiar săptămâna aceasta. Amintim că sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a întors în Serbia, după 11 zile de controverse generate de refuzul său de a se vaccina anti-covid. ATP, organizația care gestionează circuitul profesionist masculin de tenis, a dat un nou avertisment.

O nouă lovitură cruntă pentru Novak Djokovic

Astfel, ATP i-a avertizat pe jucătorii de tenis despre consecințele aplicării legii în ce privește impunerea certificatului de vaccinare în Franța, deși în continuare așteaptă clarificări din partea Federațiile franceze de specialitate.

ATP a confirmat, într-un comunicat transmis jucătorilor, consecințele punerii în aplicare a legii care le interzice sportivilor nevaccinați să ia parte la orice manifestare sportivă, începând cu turneul Challenger de la Quimper, din nord-vestul Franţei.

„Jucătorii nevaccinaţi nu vor putea participa la turnee în Franţa”, scrie în documentul transmis de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti, care subliniază totodată „jucătorii vor trebui să fie complet vaccinaţi pentru a putea concura sau să beneficieze de un certificat medical care îi scuteşte de vaccinare din motive medicale”.

Conform ATP, există încă unele dubii cu privire la jucătorii care recent s-au recuperat de coronavirus, dacă vor avea sau nu voie să concureze, dacă nu au primit cel puțin o doză a unui vaccin cu două doze. Prin urmare, organizația a hotărât să solicite „clarificări din partea Federaţiei franceze de tenis şi de la guvernul francez, înainte de de a vă oferi o actualizare pe măsură ce noi informaţii devin disponibile”.

Novak Djokovic nu a fost lăsat să participe la Australian Open

Novak Djokovic, jucătorul de tenis sârb și numărul unu mondial, spera să-şi apere titlul de campion în ianuarie la Australian Open şi astfel să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Grand Slam în palmares. Acesta a revenit însă în țara sa la începutul acestei săptămâni, după 11 zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, care au pornit de la refuzul său de a se vaccina anti-Covid-19.

Când a sosit în Australia, sportivul a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza de intrare, pe care a obţinut-o în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. După cinci zile, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. Acesta a recunoscut că a comis „ o eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia de călătorie dată în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în ce privește călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI