ATP, mesaj de ultimă oră după decizia de anulare a vizei lui Djokovic: „Recomandăm cu tărie”

ATP, mesaj de ultimă oră după decizia de anulare a vizei lui Djokovic: „Recomandăm cu tărie”
ATP, mesaj de ultima ora dupa decizia de anulare a vizei lui Djokovic Recomandam cu tarie

Decizia de expulzare a liderului mondial ATP, Novak Djokovic, din Australia a provocat un tsunami mondial. Lumea s-a împărțit în două tabere. Unii îl susțin pe sportiv, în timp ce alții îl pun la colț și-l judecă pentru faptele sale. Una dintre cele mai așteptate reacții a venit din partea Asociației Profesioniștilor din Tenis, cea care reunește jucătorii de tenis de sex masculin din întreaga lume. ATP a transmis un mesaj de ultimă oră.

ATP reacționează în scandalul cu Djokovic

După ce viza australiană a lui Novak Djokovic a fost suspendată, ATP a declarat că decizia „marchează sfârșitul unei serii de evenimente profund regratabile” și „continuă să recomande cu tărie vaccinarea pentru toți jucătorii”.

„Decizia de astăzi (n.r. – 16 ianuarie), de a menține suspendarea vizei australiene a lui Novak Djokovic, marchează sfârșitul unei serii de evenimente profund regratabile. În cele din urmă, deciziile autorităților privind chestiuni de sănătate publică trebuie să fie respectate. Este nevoie de mai mult timp pentru a face un bilanț al faptelor și de a lua învățăturile din această situație.

Indiferent de cum s-a ajuns la acest punct, Novak este unul dintre cea mai mari campioni ai sportului nostru iar absența sa de la Australian Open este o pierdere pentru joc. Știm cât de turbulente au fost ultimele zile pentru Novak și cât de mult a vrut să-și apere titlul la Melbourne. Îi dorim să fie bine și abia așteptăm să-l vedem înapoi pe teren în curând. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea pentru toți jucătorii”, se arată într-un comunicat transmis de Asociația Profesioniștilor din Tenis.

Val de probleme pentru sportivul sârb, de la începutul lunii ianuarie

Judecătorii din Melbourne au respins ultimul apel al jucătorului sârb Novak Djokovic, pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia. Tenismanul a explicat că va coopera cu autoritățile locale în legătură cu plecarea sa din țară.

Djokovic a contestat decizia guvernului de a-i revoca viza, la Curtea Federală din Australia. Problemele au început în data de 6 ianuarie, când viza sârbului a fost revocată la intrarea în țară, pe fondul unor neclarități legate de o scutire medicală pentru vaccinare, pe care o primise pentru că ar fi făcut recent Covid, în condițiile în care străinii care intră pe teritoriul Australiei au obligativitatea de a fi vaccinați.

Jucătorul de tenis urmează să fie expulzat din Australia

Ulterior, un judecător a decis să invalideze anularea vizei, pe fondul unor vicii de procedură. În cele din urmă, au apărut noi neclarități în legătură cu testul pozitiv pe care Djokovic l-ar fi primit la 16 decembrie 2021. Sportivul nu a intrat imediat în izolare și a avut apariții în public.