13 sept. 2022 | 13:57

O nouă fabrică se deschide în România, iar angajările vor curge pe bandă rulantă. Va fi una de mari dimensiuni

Social
O nouă fabrică se deschide în România, iar angajările vor curge pe bandă rulantă. Va fi una de mari dimensiuni
Reprezentanții companiei sunt în căutarea unei locații pentru noua fabrică

În urmă cu trei ani, unul din giganții în producția de terminale și echipamente 5G anunța un parteneriat important în România. Era momentul la care RCS & RDS și Ericsson intrau într-un parteneriat. Cele două mari companii puneau în funcțiune serviciul mobil 5G în România. De atunci au trecut trei ani, iar acum Ericcson anunță intenția de a intra pe piața românească. Cu alte cuvinte, o nouă fabrică se deschide în România. Dacă planul se va materializa, asta înseamnă că angajările vor curge pe bandă rulantă. Conform oficialilor Ericsson, fabrica va fi una de mari dimensiuni.

Ericsson vrea investiții pe plan local. O nouă fabrică se deschide în România

Recunoscut pe plan mondial ca unul din importanții producători de terminale mobile, bazate pe tehnologia 5G, Ericsson se gândește serios să facă investiții în România.

În afară de parteneriatele cu RCS-RDS și, ulterior, cu Vodafone, doi mari jucători pe piața de comunicații, oficialii companiei au planuri mari, spun cei de la Profit.ro. Conform acestor planuri de investiții, o nouă fabrică se deschide în România, de dimensiuni mari.

O primvă investiție a suedezilor de la Ericsson, conform publicației amintite, era în 2019. La acel moment compania achiziționa divizia de antene și filtre pentru rețele mobile a Kathrein.

Compania deținea la Timișoara una dintre cele mai importante baze de producție ale companiei germane și cea mai mare fabrică de antene din România, spune Profit.ro.

Fabrica nemților de la Kathrein are o suprafață de 25.000 de metri pătrați localizată în sudul Timișoarei. În afară de această locație, Kathrein mai deținea o fabrică, de 5.000 de metri pătrați, amplasată în cadrul VGP Park de lângă Timișoara. Conform datelor, în cele două unități de producție lucrau peste 2.200 de angajați.

Ericsson caută locația pentru noua fabrică. Va fi una de mari dimensiuni

Publicația amintită spune că reprezentanții companiei suedeze sunt în căutarea unei locații pentru noua fabrică de terminale 5G. Ar fi vorba de o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați, conform surselor publicației.

Primul pas în achiziția unui astfel de spațiu a fost licitația realizată de cei de la Ericsson. O variantă de locație ar fi în apropiere de București, sau, chiar în zona în care deja deține cele două fabrici cumpărate de la Kathrein.

Ericsson este implicată direct în piața românească de comunicații, și nu numai la nivel de parteneriate cu alte companii de servicii de voce. Recent au reușit, în aprilie a.c., să ia avizul din partea CSAT pentru echipamente și tot ceea ce ține de softuri pentru infrastructura IT.

Rămâne de văzut când și unde se va construi noua fabrică a celor de la Ericsson. Ceea ce este cert, dacă se vor demara lucrările, este că angajările vor curge pe bandă rulantă.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro