20 apr. 2024 | 23:21

O nouă autostradă se va construi în România. Când va fi inaugurat noul tronson de drum

Știri generale
O nouă autostradă se va construi în România. Când va fi inaugurat noul tronson de drum
O nouă autostradă se va construi în România, spre Ucraina. Ce scriu jurnaliștii din țara aflată în război despre proiect.

Autostradă în curs de construire în România spre granița cu Ucraina – așa sună titlul unui material publicat de presa din țara vecină, aflată în plin război cu Rusia. Planurile pentru inaugurarea noului tronson de drum sunt puse în aplicare în ritm alert. Când va fi dată în folosință șoseaua modernă.

O nouă autostradă, pe direcția România-Ucraina

România intenționează să finalizeze construcția autostrăzii care leagă Bucureștiul și Siretul, așezarea situată în apropierea graniței cu Ucraina, până în anul 2026, transmit jurnaliștii de la Ukrinform.net. Informația a fost confirmată de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„Recent, în România a fost aprobată construcția autostrăzii București-Siret-Porubne. Suntem obligați să luăm toate măsurile necesare pentru a întinde acest drum până la Cernăuți, Ternopil, Lviv, și mai departe până în Polonia, cu acces la autostrada spre Statele Baltice”, a declarat politicianul, explicând că drumul se va construi din fonduri europene.

Ce responsabilități și-au asumat autoritățile române

Președintele CJ Suceava a menționat că o autostradă care leagă Marea Neagră de Marea Baltică și Marea Egee reprezintă un demers strategic important pentru NATO. Afirmația vine în contextul în care Rusia face progrese în câmpul de luptă din Ucraina, iar îngrijorările privind atacarea unui alt stat cresc.

Dar, pentru ca punctul de control Porubne-Siret să permită trecerea unor și mai multe mărfuri, acesta trebuie extins, aspect detaliat în strategia prezentată pentru dezvoltarea infrastructurii de frontieră. Sunt prevăzute noi puncte de control la frontieră, modernizarea celor existente și nu numai.

Autoritățile din România se angajează să dezvolte legături feroviare până la granița româno-ucraineană în vederea creșterii volumului de mărfuri pentru operațiunile transfrontaliere între Ucraina și țările UE, au notat jurnaliștii sursei citate.

Guvernul de la București, singurul care a bătut palma pentru noul proiect cu Ucraina

„Granița cu România este una dintre cele mai importante pentru noi, datorită potențialului său uriaș… Având în vedere situația de la granița poloneză, trebuie să avem întotdeauna o alternativă cu privire la modul în care putem folosi punctele de frontieră pentru exporturi”, a spus șeful Agenției pentru Reconstrucția și Dezvoltarea Infrastructurii, Mustafa Nayem.

Proiectul în cauză este primul de acest fel încheiat de Ucraina cu vecinii săi, planul de dezvoltare a infrastructurii de frontieră fiind agreat la nivel guvernamental de ambele părți.

În următoarele două săptămâni, guvernanții de la București și Kiev urmează să solicite – împreună – ajutorul Comisiei Europene pentru finanțarea construcției de noi puncte de control și modernizarea celor deja existente, potrivit sursei citate.

„Ne vom asigura că proiectul va fi finalizat anul acesta”

„La rândul nostru (vorbește în numele agenției de stat – n.r.), ne vom asigura că anul acesta proiectul va fi finalizat și documentația pentru toate punctele de control din regiunea Cernăuți va fi evaluată.

Aici va fi punctul de control Bila Krynytsia, iar în regiunea Zakarpattia – Bila Tserkva. Sper că deja anul acesta vom avea planuri concrete pentru construirea acestor noi puncte de control”, s-a exprimat Mustafa Nayem.

Ce spun autoritățile române despre dezvoltarea punctelor de frontieră

Proiectul în cauză este primul încheiat între Ucraina și un stat membru UE privind ramificarea sistemului de dezvoltare a punctelor de frontieră, potrivit secretarului de stat Ionel Scriosteanu din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Scopul principal al proiectului în cauză este facilitarea circulației mărfurilor și a mijloacelor de trecere a frontierei de stat, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile române.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun ban
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro