O nevăstuică zboară pe o ciocănitoare: povestea din spatele unei fotografii uimitoare

Autor: Puiu Alexandru - 07:00, 14 aug. 2019

Un fotograf britanic a imortalizat într-un parc mai multe cadre spectaculoase. Printre ele, se poate vedea o nevăstuică care zboară pe spatele unei ciocănitor. Pe cât de frumoasă este poza, pe atât de dramatică este povestea.

Martin Le-May a făcut câteva fotografii într-un parc din apropierea cartierului în care se relaxa alături de soția sa, în Estul Londrei. Nu a planificat întregul moment și nu cred că l-am mai văzut vreodată într-un documentar.

La prima vedere, ai crede că înaripata are o relație imposibilă de prietenie cu tânăra nevăstuică. În realitate, acolo se petrece o luptă pe viață și pe moarte, iar ciocănitoarea încearcă să supraviețuiască. Nevăstuica, deși fragilă, s-a ancorat pe spatele păsării și speră să-i ia viața la scurt timp după aterizare.

Întreaga scenă a fost capturată în parcul Hornchurch Country Park. Fotograful se plimba agale pe aleile din parc când a auzit niște ”strigăte” de ajutor din partea ciocănitorii. La o privire mai atentă, a văzut conflictul dintre cele două vietăți în plină acțiune. După doar câteva momente, ciocănitoarea și-a luat zborul încercând să-și salveze viața. Din păcate, nevăstuica a sărit pe spatele ei. Nu a durat mult până când Le-May a pus mâna pe cameră și a început să facă un set stufos de poze în speranța imortalizării dramei din fața ochilor.

La prima vedere, când ciocănitoare a început să zboare, au trecut câteva momente până și-a dat seama că are un mamifer agățat pe spate. A fost o luptă pe viață și pe moarte, în cuvintele fotografului care a acordat un interviu celor de la Business Insider pe marginea subiectului. Norocul pentru ciocănitoare a survenit la scurt timp după prima aterizare, când nevăstuica a fost distrasă de fotograf și soția sa pentru un moment, iar pasărea s-a fofilat sprinten într-un copac din preajmă. Nevăstuica a fugit repede prin iarbă în căutarea unei noi surse de hrană.

nevastuica ciocanitoare calarit

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI