O mamă ucraineană, uluită de gestul unui român într-o benzinărie din România: „Mi-am șters lacrimile”

O mamă ucraineană, uluită de gestul unui român într-o benzinărie din România:
O ucraineancă ajunsă în România a povestit lecția de viață primită într-o benzinărie

Ucrainenii refugiați rămân surprinși de solidaritatea și bună voința românilor. Este și cazul unei antrenoare de fitness, Yulia Chernitskaya, care a rămas surprinsă atunci când un român i-a oferit o sumă de bani, doar pentru simplul fapt că este din Ucraina.

Gest emoționant făcut de un român pentru o femeie din Ucraina

Yulia Chernitskaya este mamă a patru copii și a fugit din Odesa atunci când a izbucnit războiul. A ajuns în România și a rămas impresionată de cât de mult ajutor a primit aici. Femeia a povestit cum, într-o benzinărie, un bărbat în vârstă s-a oferit să o ajute în momentul în care a observat că are număr de înmatriculare de Ucraina.

”Acești bani i-ai primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plan. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română ‘Ucraina?’, ‘Ucraina’, i-am răspuns.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus ‘glorie Ucrainei!’. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii.

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a scris Yulia Chernitskaya, pe Facebook.

Tineri ucraineni, ajutați de un echipaj de poliție

Un grup de tineri refugiați se deplasau cu mașina în Alba, moment în care au fost opriți de un echipaj de Poliție Rutieră Sebeș. Oamenii legii le-au văzut actele, așa că au decis să le facă o surpriză. Tinerii au povestit că sunt obosiți după drumul lung pe care l-au parcurs și că sunt în căutarea unui loc unde pot mânca.

”Ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie. Ne-au condus la un restaurant şi ne-au făcut cinste cu masa. Românii sunt inimoşi. Vă mulţumim mult! Am fost impresionaţi de ospitalitatea şi generozitatea cu care am fost trataţi”, mai spun tinerii.

Tinerii ucraineni au mai spus că au fost opriți de Poliția din România de trei ori, însă de fiecare dată s-au purtat frumos oamenii legii cu ei. Echipajul din Sebeș care a venit în sprijinul ucrainenilor este format dintr-un polițist și o polițistă.

Urmăriți Playtech.ro și pe