Gică Hagi, gest uriaș pentru doi juniori refugiați din Ucraina. Ce a decis „Regele” VIDEO

Gică Hagi, gest uriaș pentru doi juniori refugiați din Ucraina. Ce a decis „Regele” VIDEO
Gică Hagi a criticat în termeni duri războiul declanșat de Rusia în Ucraina ce a dus și la mulțimile de refugiați din țara vecină, în majoritate femei și copii

Gică Hagi, gest uriaș pentru doi juniori refugiați din Ucraina. Antrenorul-patron de la Farul Constanța s-a arătat deosebit de vehement împotriva războiului declanșat de Rusia în țara vecină. Pierderile de vieți omenești, drama refugiaților dezrădăcinați de la casele lor au fost tot atâtea motive pentru ca „Regele” să ia o atitudine fermă împotriva nebuniei declanșate la ordinul lui Vladimir Putin. Gică Hagi nu a rămas, însă, doar la vorbe, ci a trecut și la fapte concrete, specialitatea sa.

Gică Hagi, gest uriaș pentru doi juniori refugiați din Ucraina

Gică Hagi, gest uriaș pentru doi juniori refugiați din Ucraina. „Regele” fotbalului nostru a luat atitudine împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Fostul decar magic al naționalei României s-a lansat într-o critică dură la adresa celor care au pornit tragedia ce are loc în țara vecină.

„Nu putem trăi cu bombe și cu ce vedem, asta nu poate exista. Nu-mi vine să cred, de când a început sunt șocat. Vreau, nu vreau, mă gândesc mai mult la acest lucru decât la fotbal. Opriți-vă, să ne bucurăm cu toții de sănătate și de liniște, să fie pace pe pământ!

Nu știu ce e în mintea celor care atacă, care pornesc un război. Ce gândesc, ce vor să facă? Nu le ajunge ce au? Ce vrei, de ce vii la mine în casă? Le vrei pe toate? Nu vă săturați, la câți bani și câtă putere aveți? Noi, cei normali, vrem să trăim și noi frumos”, a spus Gheorghe Hagi, după meciul Universitatea Craiova – Farul Constanța, citat de gsp.ro.

Ce a decis „Regele”

Gică Hagi (57 de ani) nu a rămas doar la vorbe, ci a trecut și la fapte, în contextul dramei refugiaților din țara vecină. El a luat la academia sa din Constanța doi tineri ucraineni plecați din țara natală din cauza războiului. Juniorii Roman Barhan (14 ani) și Dmitri Kutsenco (12 ani) au părăsit Ucraina încă din 24 februarie, iar acum se antrenează la Academia Gheorghe Hagi.

„Roman Barhan (12 ani) și Dmitri Kutsenco (14 ani) au reușit să părăsească Ucraina alături de familiile lor în prima zi de război și s-au stabilit între timp la Constanța. Cei doi tineri jucători sunt verișori, practicau fotbalul la Cernomoreț Odesa și vor avea ocazia să-și continue activitatea fotbalistică sub culorile Farului.

Dmitri Kutsenco se antrenează cu grupa 2008 (antrenor Marius Axinciuc), iar Roman Barhan participă la antrenamentele grupei 2010 (antrenor Ionuț Florea)”, a anunțat clubul Farul, într-un comunicat.

Micuții aduși de Gică Hagi la Academia sa evoluează pe posturi diferite. Kutsenko joacă fundaș dreapta și îl are ca idol pe Kylian Mbappe, în timp ce mai micuțul Romeo Barhan este extremă stânga, modelul său fiind Cristiano Ronaldo.