O formulă matematică îţi arată cum să începi o zi bună. Aşa îţi vei schimba radical viaţa

O formulă matematică îţi arată cum să începi o zi bună. Aşa îţi vei schimba radical viaţa
O formulă matematică îţi arată cum să începi o zi bună.

Formula matematică inedită îi aparține unui om de știință britanic. El a creat ecuația care îți arată cum să te trezești bine. Astfel, informaticianul britanic Anne-Marie Imafidon a venit cu o ecuație matematică ce deține secretul pentru a te trezi bine și de a începe ziua
într-o dispoziție perfectă.

O formulă matematică îţi arată cum să începi o zi bună

Formula matematică ia în calcul mai mulți factori, care împreună ar contribui la modul în care te simți atunci când te ridici din pat. Printre altele, important este numărul orelor petrecute dormind, timpul în care te trezești, timpul alocat micului dejun și timpul alocat în pregătirea zilei, cum ar fi făcând mișcare sau meditând.

Ecuația femeii folosește variabile ca:

S – minutele petrecute la duș
E – minutele petrecute la antrenament
B – minutele petrecute luând micul dejun
H – orele petrecute dormind
W – diferența de ore dintre ridicarea din pat și ora 7:12
C – minutele petrecute pentru orice altă activitate „de pregătire”, împărțite la 2 (inclusiv citirea știrilor etc)

Specialistul britanic consideră că dacă însumezi toate aceste cifre, de la momentul în care mergi la culcare până la momentul în care începi ziua, dacă cifra este egală sau depășește 37, ai mari șanse să te trezești într-o stare de excepție. Astfel că numărul magic este 37.

Ce trebuie să faci pentru a-ți începe ziua într-o dispoziție bună

De asemenea, specialistul a mai susținut că micul dejun este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a te asigura că ziua ta începe cu dreptul.

„Această formulă este o modalitate grozavă de a începe ziua. Nu toți avem aceeași rutină, dar o combinație de elemente diferte ar trebui să fie cheia pentru a ne ridica cu piciorul bun, mai ales că atât de mulți dintre noi recunoaștem că ne trezim regulat cu o dispoziție proastă”.

Totodată, studiul este însoțit și de un sondaj conform căruia 3 din 10 persoane se ridică în mod regulat pe piciorul greșit, iar dispoziția proastă cu care se trezesc este de cel puțin două ori pe săptămână. Acest lucru se datorează și faptului că jumătate dintre respondenți susțin că dorm prost noaptea.

Însă există soluții de redresare a situației, dacă se ține cont de cele enunțate mai sus. 28% dintre respondenți mai cred și că principalul motiv pentru care se trezesc prost dispuși este pentru că au sărit peste micul dejun, principala masă a zilei.

De asemenea, cei intervievați susțin că dedicarea unor momente trezirii la activități care stimulează creierul îi ajută să intre într-o stare bună pentru restul zilei, Printre acestea, sunt cititul știrilor, meditația și evitarea privitului la dispozitivele digitale imediat cum te trezești.