O fetiță înecată în piscină la Iaşi este în stare critică: „Doar Dumnezeu mai poate face ceva”

O fetiță înecată în piscină la Iaşi este în stare critică: „Doar Dumnezeu mai poate face ceva”
O fetiță înecată în piscină la Iaşi este în stare critică

O fetiță se zbate între viață și moarte după ce s-a înecat într-o piscină. Aceasta este internată la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Pediatrie. Medicii au un pronostic rezervat în ceea ce privește starea ei pe viitor.

Copil înecat în piscină

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD. Timp de minute bune, medicii au efectuat procedura de resuscitare asupra fetiței. În momentul de față, fetița trăiește, însă se află în stare critică. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, acesta este unul dintre cele mai grave cazuri cu care se confruntă momentan.

Cea mai grea intervenţie a fost la un copil în vârstă de 9 ani care s-a incecat în piscina din propria casă. Medicii au găsit-o în stop cardio respirator, a fost resuscitată vreme îndelungată de echipaj de la Terapie Intensivă Mobilă (TIM).

Ca urmare a eforturilor medicilor, s-a obţinut activitate cardiacă şi copilul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie. Medicii au un pronostic foarte rezervat. a menţionat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Fetița se află în stare critică

Copila se zbate între viață și moarte, după ce în urmă cu câteva zile s-a înecat în propria piscină. În continuare, aceasta se află sub monitorizarea medicilor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, în stare critică.

„Este ventilată mecanic. Beneficiază de toate resursele necesare pentru menţinerea funcţiilor vitale. E în stare extrem de gravă, cu prognostic rezervat. Din acest moment, doar Dumnezeu mai poate face ceva în plus faţă de ceea ce se aplică în momentul actual. Sunt cu sufletul alături de aceşti părinţi şi mă rog să fie salvat copilul”, a declarat Alina Belu, manager la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Tragedia a avut loc la doar câțiva kilometri de Iași, în comuna Horpaz. Fetița a intrat în piscină, însă nu a mai reușit să iasă singură, deoarece nu știa să înoate. În momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului, au găsit-o pe cea mică fără suflare, resuscitând-o timp de minute bune.

„Au fost urgenţe cauzate de căldură, dar cea mai gravă urgenţă din weekend a fost intervenţia la un copil de 9 ani, o fetiţă, înecată în piscina ca­sei, o fetiţă găsită în stop cardio-respirator, resuscitată vreme îndelungată de echipajul de la Terapie In­tensivă. Activitatea cardiacă s-a obţinut, copilul a fost transferat la secţia ATI, a Spitalului de Copii Sfânta Maria cu prognostic însă foarte rezervat“, a declarat prof. univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi, în ziua tragediei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI