O fetiță de doar 11 ani a murit la școală, după ora de sport. Martorii susțin că i s-a făcut rău și a leșinat

O fetiță de doar 11 ani a murit la școală, după ora de sport. Martorii susțin că i s-a făcut rău și a leșinat
Fetiță moartă după ora de sport

Tragedie într-o comună ieșeană, acolo unde o fetiță a decedat la școală, după ora de sport. Primarul comunei Butea spune că eleva de 11 ani nu ar fi avut probleme de sănătate și nici nu depusese efort exagerat de mult la ora de sport.

Fetiță moartă după ora de sport

Întâmplarea a avut loc pe 14 decembrie. Martorii spun că fetiței i s-a făcut rău și a leșinat. La locul faptei au ajuns două echipaje SMURD de la Târgu Frumos și de la SAJ Pașcani. Medicii i-au acordat fetiței primul ajutor, însă nu au reușit să-i salveze viața. Din păcate, a fost declarat decesul.

„Astăzi, la finalul programului școlar, unui copil, elev al Școlii Gimnaziale Butea, i s-a făcut rău, în vecinătatea unității de învățământ. Profesorii și conducerea școlii au sunat la 112 . În jurul orei 15.00, echipajul ambulanței care s-a deplasat la Butea a constatat decesul elevei.În acest moment, instituțiile abilitate analizează împrejurările în care s-a produs acest eveniment tragic. Inspectoratul Școlar Județean Iași transmite condoleanțe familiei pentru pierderea suferită” se arată într-un mesaj transmis de ISJ Iași.

Polițiștii au transmis că s-a deschis un dosar penal. Trupul neînsuflețit al fetiței a fost dus la IML pentru a fi efectuată o necropsia. Doar în urma acesteia se poate afla cu exactitate motivul pentru care cea mică a decedat subit.

Potrivit primarului, fetița nu avea probleme de sănătate

Primarul comunei Butea a declarat că fetița nu era cunoscută ca având probleme de sănătate și că nici nu depusese efort la ora de sport. Edilul a mai precizat că va ajuta familia îndoliată a fetiței, potrivit BZI.

Fata, probabil, avea nişte probleme de sănătate nedescoperite. A fost resuscitată peste o oră, insă din păcate nu s-a mai putut face nimic. Din câte am înţeles, ar fi decedat după ora de sport când se îndrepta spre casă. Din ce am discutat cu reprezentanţii şcolii, se pare că nu ar fi făcut niciun efort fizic la ora respectivă, deci nu putem vorbi despre o moarte cauzată de practicarea sportului la scoală.

Aşteptăm rezultatele pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în cursul zilei de ieri. Noi vom sprijini familia cu tot este nevoie. Este o tragedie în prag de sărbători. Condoleanţe părinţilor îndoliaţi. a transmis primarul Anton Anti, primarul comunei Butea din judeţul Iași.