21 oct. 2024 | 13:48

O fetiță de 6 ani, mușcată de un câine în timp ce mergea la școală

Social
O fetiță de 6 ani, mușcată de un câine în timp ce mergea la școală
S-a deschis dosar penal în acest incident

În ultimii ani, câinii vagabonzi din București au devenit un subiect de mare interes atât pentru autorități, cât și pentru cetățeni, din cauza incidentelor violente care au afectat comunitatea. Situația este complexă, fiind alimentată de lipsa de responsabilitate a unor proprietari de animale, de infrastructura inadecvată pentru controlul populației canine și de neimplicarea adecvată a administrației locale în găsirea unor soluții eficiente pe termen lung. Nu puține au fost incidentele în care au fost implicați acești câini comunitari. Cel mai recent caz, este cel din cursul acestei dimineți, când o fetiță de 6 ani a fost mușcată de un câine în timp ce mergea la școală.

Câinii vagabonzi, o problemă persistentă în București

Câinii vagabonzi au devenit o reală problemă în București, generând teamă și nesiguranță în rândul locuitorilor, mai ales în urma unor atacuri violente care au dus la răni grave și, în unele cazuri, chiar la pierderi de vieți omenești.

Printre cele mai cunoscute cazuri este cel al unui copil atacat mortal de câini în anul 2013, un incident ce a șocat opinia publică și a declanșat numeroase reacții la nivel național. De-a lungul anilor, situația a fost subiect de dezbateri intense.

Incidentele grave care implică atacuri asupra locuitorilor au adus problema în prim-planul atenției publice, și nu doar o singură dată. Cu toate că autoritățile au implementat programe de sterilizare și adăpostire, mii de câini fără stăpân continuă să rătăcească pe străzi, punând în pericol siguranța oamenilor.

Atacurile câinilor cu stăpân asupra oamenilor

În ultimii ani, atacurile câinilor cu stăpân asupra oamenilor au devenit o problemă din ce în ce mai discutată în societate. Deși majoritatea proprietarilor de câini își îngrijesc animalele responsabil, există cazuri în care lipsa de educație a stăpânilor sau neglijența duce la situații periculoase pentru cei din jur.

Atacurile asupra trecătorilor, vecinilor sau chiar asupra altor animale au generat îngrijorări în comunități. Una dintre principalele cauze ale acestor incidente este lipsa de dresaj adecvat. Câinii, în special cei din rasele de talie mare sau cu o predispoziție pentru protecție.

Genul acesta de animale au nevoie de o educație riguroasă pentru a învăța să socializeze și să interacționeze corect cu oamenii și alte animale. Stăpânii care nu își antrenează câinii sau nu îi supraveghează corespunzător își asumă un risc ridicat de a provoca un incident nefericit.

O fetiță de 6 ani, mușcată de un câine în timp ce mergea la școală

Cel mai recent caz, din păcate, este cel din cursul dimineții de astăzi, 21 octombrie, când o fetiță de 6 ani a fost mușcată de un câine în timp ce mergea la școală. Conform informațiilor, animalul a ieșit dintr-o curte, nefiind legat și scăpat de stăpân.

Imediat după incident a fost transportată de urgență la spital, fiind internată la Spitalul „Marie Curie”. De data asta, conform primelor informații nu este vorba de un câine comunitar, ci de un câine cu stăpân, din rasa Akita.

Din informațiile furnizate de polițiști, a fost identificat și proprietarul animalului, și i s-a deschis dosar penal, fiind cercetat, ca urmare a faptului că animalul era fără botniță:

”La data de 21 octombrie 2024, în jurul orei 07.45, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Secţia 14 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 6 ani, ar fi fost atacată de un câine de talie mare

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţişti din cadrul subunităţii care au identificat un bărbat, care plimba un câine fără botniţă”, transmite Poliţia Capitalei în acest caz.

Din nefericire, nu este prima dată când se întâmplă astfel de situații, deși autoritățile au atras atenția, precizând că pentru a reduce aceste incidente, este necesară o mai mare implicare din partea proprietarilor în educarea lor, dar și a animalelor.

Dar, deși există sancțiuni, voci din comunități spun că acestea ar trebui să fie mai dure pentru cei care nu respectă regulile. În acest fel, s-ar putea preveni multe atacuri și s-ar asigura o conviețuire fără pericole între oameni și animale.

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. PRIMELE IMAGINI / FOTO
Unica.ro
Se pregătește o nouă lege. Cine ar putea ieși mai devreme la pensie
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Se schimbă permisul de conducere. Te obligă să îl înlocuiești. Taxa pe care șoferii nu o pot evita
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro