17 iul. 2023 | 10:53

Bărbat din Galați, ucis de câinele de care avea grijă, în timp ce stăpânii lui se aflau în vacanță. DIn ce rasă făcea partea animalul periculos

News
Bărbat din Galați, ucis de câinele de care avea grijă, în timp ce stăpânii lui se aflau în vacanță. DIn ce rasă făcea partea animalul periculos
Bărbatul a fost preluat de oamenii legii pentru necropsie

Un incident tragic a avut loc într-o comună din Galați, acolo unde un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost ucis de un câine, care rămăsese în grija sa. Astfel, victima fusese lăsată de vecinii săi să aibă grijă de câinele lor, timp în care aceștia erau plecați în concediu. Atacul mortal a avut loc, ieri seară, în localitatea Roșcani, din județul Galați, acolo unde oamenii din zonă sunt șocați de cele întâmplate.

Ce rasă este câinele care și-a ucis îngrijitorul

Nimic nu prevestea un final tragic pentru bărbatul din Galați care, într-un gest de bunăvoință, a acceptat să aibă grijă de câinele din rasa Amstaff al vecinilor săi, pe perioada vacanței lor în Grecia.

Cu toate acestea, tragedia s-a produs atunci când, în timp ce îl hrănea,  câinele l-a atacat și l-a mușcat în zona gâtului. Un martor, care a auzit strigătele de ajutor ale victimei, a alertat imediat autoritățile prin apelul de urgență 112. Echipajul medical a sosit prompt la fața locului, însă nu a putut intra în curtea bărbatului din cauza comportamentului extrem de agresiv al câinelui, care îi dădea târcoale ”pradei”.

Situația a fost gestionată abia în momentul în care au intervenit un echipaj de jandarmi și unul de poliție, care au pulverizat cu spray lacrimogen în direcția câinelui. Medicii au putut ajunge la victimă însă, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, declarând decesul bărbatului. Nepoata acestuia, de 14 ani, a fost mușcată de braț de acest câine, însă ca printr-o minune, a reușit să scape.

Prima reacție a autorităților după crimă

Autoritățile au deschis un dosar penal de ucidere din culpă în legătură cu acest incident tragic. Se vor efectua cercetări amănunțite pentru a se stabili circumstanțele exacte ale atacului și dacă au fost îndeplinite toate măsurile de siguranță necesare în cazul încredințării câinelui.

Această tragică întâmplare a adus un șoc în comunitatea locală, iar autoritățile vor depune eforturi pentru a preveni astfel de incidente în viitor și pentru a asigura siguranța cetățenilor în fața unor animale potențial periculoase.

„Au transportat victima în afara curții până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă mușcată la nivelul gâtului. De asemenea, până la sosirea polițiștilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost mușcată de mâna stângă de același câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reușind apoi să iasă din curte”, a anunțat IPJ Galați.

Rasa Amstaff sau American Staffordshire Terrier, este una dintre rasele de câini cunoscute pentru forța și atitudinea lor protectoare. În ciuda calităților lor pozitive, precum loialitatea față de proprietar și abilitățile atletice, s-a constatat că în anumite circumstanțe acești câini pot deveni agresivi și pot prezenta un pericol pentru ceilalți.

Cazurile de atacuri sau chiar crime comise de câinii din rasa Amstaff au stârnit o dezbatere intensă în ceea ce privește responsabilitatea proprietarilor și necesitatea unei reglementări mai stricte. Există apeluri pentru introducerea unor legi mai riguroase privind deținerea și gestionarea câinilor din rasele considerate periculoase.

Susținătorii acestor măsuri argumentează că proprietarii ar trebui să fie supuși unor cerințe mai stricte, cum ar fi obținerea unui certificat de calificare în privința antrenamentului canin și a abilităților de gestionare a acestor rase. De asemenea, se cere monitorizarea mai atentă a comportamentului și stării psihologice a câinilor pentru a preveni potențialele incidente nefericite.

 

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent” în prima reacție după alegeri: „Scopul a fost să cumpere 300 de mii de voturi”
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Dana Budeanu, omagiu neașteptat pentru fosta soacră, Delia Budeanu. Ce a făcut public. A uimit pe toată lumea!
Unica.ro
O actriță din Liceeni și-a abandonat cariera. S-a săturat și n-a mai privit în urmă
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Toată Rusia e în doliu. A fost găsit mort în curtea clădirii. S-a sinucis!
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro