O femeie din Republica Moldova, acuzată că a făcut trafic de droguri în Italia. Ce au decis magistrații din cadrul Curții de Apel Iași

O femeie din Republica Moldova, acuzată că a făcut trafic de droguri în Italia. Ce au decis magistrații din cadrul Curții de Apel Iași
O femeie din Republica Moldova este acuzată că a făcut trafic de droguri în Italia

O femeie de 35 de ani, din Republica Moldova, a fost acuzată că a făcut trafic de droguri pe teritoriul Italiei. Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis solicitarea formulată de către autoritățile italiene pe numele femeii.

Acuzată că a făcut trafic de droguri în Italia

Femeie a fost trimisă în Italia de judecătorii ieșeni pentru a răspunde în fața legii. Aceasta a fost condamnată după ce a fost prinsă de oamenii legii cu marijuana. Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis, recent, solicitarea făcută de autoritățile italiene.

„Instanța admite sesizarea formulată de Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel din Catanzaro, prin procurorul general delegat Raffaela Sforza, pentru executarea mandatului european de arestare emis pe numele persoanei solicitate Aliona Breahnă (cu numele anterior de Doagă). Constată că persoana solicitată a consimțit la predare. Dispune predarea persoanei solicitate către autoritatea judiciară emitentă, în vederea executării pedepsei de 2 ani și 8 luni de închisoare, aplicată pentru comiterea infracțiunii de trafic ilicit de droguri și substanțe psihotrope. Definitivă”, au susținut judecătorii ieșeni.

Autoritățile italiene au solicitat predarea Alioanei Breahmă, o femeie în vârstă de 35 din ei, din Republica Moldova. Aceasta ar fi condamnată la 2 ani și 8 luni după gratii, fiind vinovată de trafic de droguri. Femeia a fost recent prinsă și reținută în România. Aceasta are dublă cetățenie, româno – moldoveană.

Traficul de droguri, afacere de familie

Aliona Breahmă este căsătorită și are un copil minor. Aceasta nu s-a opus predării autorităților judiciare din Italia. Magistrații ieșeni i-au adus la cunoștință femeii faptul că este acuzată de complicitate la comiterea unei infracțiuni susceptibilă de a fi circumscrisă infracțiunilor din sfera traficului de droguri.

Faptele au fost descrise în mandatul european de arestare ca fiind comise în 20 noiembrie 2006. Ea a fost acuzată că a cumpărat ilicit, a cedat, transportat și deținut, împreună cu soțul ei, o cantitate de substanțe stupefiante de tip marijuana.

Substanța ar fi fost transportată până în Calabria, în scopul predării către Nikolaos Liarakos, potrivit „BZI„. De asemenea, femeie a declarat că este de acord să execute pedeapsa pe teritoriul statului italian.

„În particular, acuzația se referă la faptul că substanța stupefiantă a fost transportată până în Calabria de A.B. și persoana solicitată, care au transportat-o la ordinele lui Rodon Rexpepi și Alberto Mesiti, în scopul predării către Nikolaos Liarakos. Infracțiunea ce a determinat condamnarea persoanei solicitate la pedeapsa de 2 ani și 8 luni de închisoare a fost încadrată de autoritatea judiciară emitentă în categoria infracțiunilor de trafic ilicit de droguri și substanțe psihotrope”, au afirmat magistrații ieșeni.