O femeie care a dat cu mașina peste o fetiță din Iași a scăpat de închisoare. De ce au luat magistrații această decizie

O femeie care a dat cu mașina peste o fetiță din Iași a scăpat de închisoare. De ce au luat magistrații această decizie
O femeie a dat cu mașina peste o fetiță, însă a scăpat de închisoare

O femeie din Iași a fost acuzată că a dat cu mașina peste o fetiță, însă a reușit să scape de închisoare. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au achitat-o pe femeie, pe motiv că „fapta nu a fost comisă cu vinovăția prevăzută de lege.

Acuzată că a dat cu mașina peste o fetiță

Femeia acuzată că a lovit o fetiță cu mașina, a scăpat de pedeapsă. În urma impactului, minora a fost dusă la spital, având nevoie de îngrijiri medicale. Magistrații in cadrul Judecătoriei Iași au achitat-o pe femeie pentru vătămare corporală din culpă, pe motiv că „fapta nu a fost comisă cu vinovăția prevăzută de lege”.

„Instanța ia act de tranzacția intervenită între partea civilă A.M.S. și partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare-Reasigurare Asirom Vienna Insurance Group SA, având ca obiect plata sumei de 104.100 de lei, cu titlu de daune morale”, au menționat judecătorii ieșeni.

Procesul ieșencei a început în urmă cu trei ani, pe 12 noiembrie 2018. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a femeii, fiind acuzată de vătămare corporală din culpă. Potrivit anchetatorilor, șoferița ar fi fost implicată într-un accident rutier cu victimă.

Polițiștii au demarat cercetările cu privire la producerea accidentului

După impact, la fața locului au ajuns echipajele medicale și cele ale Poliției. Fetița lovită a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași, pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare. Polițiștii au demarat verificările pentru a stabili modul și cauza producerii accidentului rutier.

Ulterior, femeia vinovată a fost chemată la audieri. Procurorii din cadrul Parchetului e pe lângă Judecătorie au decis trimiterea în judecată a șoferiței, sub acuzația de vătămare corporală din culpă. De asemenea, asiguratorul mașinii a încheiat un acord cu rudele victimei. În acest fel, aceștia i-au plătit fetiței daune morale în valoare de 104.100 de lei.

Din păcate, pe șoselele din județul Iași și nu numai, au loc accidente rutiere din ce în ce mai des. În multe dintre acestea au fost implicate și victime minore. În urma acestor accidente, șoferii vinovați au fost cercetați, trimiși în judecată și condamnați.