O femeie din Mehedinți și-a vândut nepoatele de 9 și 12 ani. E ireal ce a primit pe ele

O femeie din Mehedinți și-a vândut nepoatele de 9 și 12 ani. E ireal ce a primit pe ele
O bunică din Mehedinți și-a vândut cu 2.000 de euro nepoatele de 9 și 12 ani

O femei și-a vândut cele două nepoate, de 9 și 12 ani, pentru doi galbeni de aur, ceea ce înseamnă aproximativ o mie de euro de fiecare copilă. Gestul ireal îi aparține unei bunici din Mehedinți. Bătrâna și-a căsătorit forțat cele două nepoate pe care le avea în grijă.

O bunică și-a vândut nepoatele pe 2.000 de euro

În acest moment, femeia este cercetată de poliție. Cele două minore au ajuns într-un centru de plasament. Ambele minore locuiau împreuna cu bunica. La începutul săptămânii, vecinii au anunțat Protecția Copilului după ce ar fi aflat că femeie și-a vândut nepoatele.

Cele două surori au fost căsătorite contra unei sume de bani, una dintre ele în Dolj, iar cealaltă în localitatea Motru.

Este vorba despre două surori, una de 9 ani și cealaltă de 12 ani, căsătorite contra unor sume de bani, mai exact un galben. Asta ni s-a spus din declarațiile fetițelor și a bunicii. Una cu forța în Dolj, cealaltă căsătorită în localitatea Motru. Între timp, cea căsătorită în localitatea Motru, vorbim de minora de 12 ani, s-a și întors la domiciliul bunicii din cauza faptului că era bătută, spune ea, de familia în care ajunsese, potrivit directorului DGASPC Mehedinți, Adrian Bidilici.

Minorele nu au tată, iar mama lor are probleme psihice

Femeia și-a vândut nepoatele pe doi galbeni de aur, ceea ce înseamnă circa două mii de euro. Fetele au fost luate de acasă și căsătorite cu forța în schimbul acestei sume. Acestea au fost introduse într-un program de consiliere.

Fetele erau puțin debusolate, pe bună dreptate, de situația în care se aflau. Au fost introduse într-un program de consiliere. În prezent sunt, putem spune, aproape echilibrate emoțional și se lucrează la depășirea problemelor cu care se confruntă, spune Lorena Popescu, psiholog.

Oamenii legii au pornit o ancheta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală. Cu toate acestea, vecinilor încă nu le vine să creadă, deoarece, spun ei, fetițele erau mereu foarte bine îngrijite, iar bunica se comporta bine cu ele.

Cele două fetițe erau crescute de bunică, deoarece nu au tată, iar mama lor are probleme psihice.

Cele două minore au fost prezentate serviciului de medicină legală Mehedinți, efectuându-se cercetări în vederea examinării pentru stabilirea situației de fapt. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală, a precizat purtătorul de cuvânt IPJ Mehedinți, Gabriela Ciocoană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI