O bătrână din Iași, la un pas de a-și ucide trei nepoate, după ce le-a spălat cu insecticid pentru oi. Ce scuză a invocat

O bătrână din Iași, la un pas de a-și ucide trei nepoate, după ce le-a spălat cu insecticid pentru oi. Ce scuză a invocat
O bătrână și-a spălat nepoatele cu insecticid pentru oi

Trei minore au ajuns la spital intoxicate după ce bunica lor le-a spălat cu o substanță toxică de uz veterinar. Întâmplarea a avut loc în județul Iași, localitatea Jigoreni din Țibănești. Copiii au fost preluați de către un echipaj medical și transportați la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, Iași. În momentul de față, sunt într-o stare bună.

La un pas de a-și ucide nepoatele

Trei fete au ajuns la spital după ce bunica acestora le-a spălat cu o substanță toxică, de uz veterinar. Cele trei minore, în vârstă de 6, 9 și 11 ani, se aflau în vizită la bunica lor. Bătrâna a decis să le spele pe păr, deoarece aveau păduchi. Din nefericire, substanța folosită nu era recomandată pentru spălat, iar fetele au ajuns la spital cu intoxicație.

„Nu e adevărat, nu e nimic adevărat! Ce s-a întâmplat? Am un băiat handicapat și prost! Vă spun foarte clar. Au venit nepoatele mele la mine și le-am dat cu soluție, nu sunt intoxicate! Au venit, le-am dat pe cap de păduchi și nu are niciuna nimic. Le-am dat cu otravă de asta de păduchi de la farmacie. Nu am luat nimic pentru oi, eu nu am oi. Am fost la farmacie și am luat de păduchi. Lăsați-mă, că nu s-a întâmplat nimic! Băiatul a sunat la ambulanță, dar el a făcut pușcărie și are o ciudă, că de ce stau fetele la mine. Mama lor e plecată în Germania. Au stat de vineri până sâmbătă la mine, nu s-a întâmplat nimic și duminică seară le duc acasă la ele la Văleni”, a spus Silvica Grigorescu, bunica fetelor intoxicate.

Cele trei fete sunt surori vitrege

Vecinii din zonă spun că cele trei fete sunt surori vitrege. Fata cea mare este făcută cu băiatul bătrânei, iar celelalte două cu un alt bărbat. Fetele locuiesc la bunica de pe mamă, în satul Văleni din aceeași comună. Potrivit vecinilor, mama celor trei fete este plecată în străinătate.

Stare copilelor este una bună. Vor rămâne internate la secția de toxicologie a Spitalului de Copii „Sf. Maria” pentru mai multe investigații. Din fericire, acestea vor fi bine. Medicii le recomandă părinților să fie mai atenți, iar în cazul în care cei mici se simt rău, să sune la 112. Pe numele bătrânei a fost deschis un dosar penal.

„Polițiștii au fost sesizați prin apel la 112 de către tatăl a trei minore, despre faptul că bunica le-ar fi spălat cu o soluție cel mai probabil toxică pentru a le elimina păduchii. Acestea au fost transportate la spital având nevoie de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii întregii situații de fapt și vor fi luate măsurile legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Sursă foto: BZI

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI