O femeie de 20 de ani din Ialomița, găsită la plimbare de poliţişti. Aceasta trebuia să stea în izolare

O femeie de 20 de ani din Ialomița, găsită la plimbare de poliţişti. Aceasta trebuia să stea în izolare
O femeie de 20 de ani din Ialomița, găsită la plimbare de poliţişti. Aceasta trebuia să stea în izolare

O tânără din comuna Făcăeni, județul Ialomița, a primit o amendă în valoare de 1.500 de lei, deoarece nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Oamenii legii au verificat-o și au constatat că femeia ieșise la plimbare.

O tânără care trebuia să stea în izolare, găsită la plimbare de polițiști

În timp ce efectuau verificări la persoanele aflate în izolare la domiciliu, Polițiștii din cadrul Secției 3 Stelnica, au constatat că o tânără, în vârstă de 20 de ani, din comuna Făcăeni, nu a respectat decizia izolării, conform deciziei Direcției de Sănătate Publică. Aceasta nu a fost găsită la locația declarată.

Față de aceasta, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 55/2020. În urmă cu doar două zile, oamenii legii au verificat aproximativ 400 de persoane aflate în izolare sau în carantină la adresa declarată.

Mai mult de atât, agenții au intervenit la 92 de evenimente, dintre care, 82 au fost sesizate la numărul unic de urgențe 112. Aceștia au constatat 12 infracțiuni și au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale. Valoarea lor totală este de 53.600 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat și ei pe toate arterele din județul Ialomița, cu scopul de a preveni accidentele rutiere. În urma verificărilor efectuate, au fost reținute 5 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Dosar penal pentru o femeie cu COVID, care a ieșit din izolare

O femeie, în vârstă de 38 de ani, din Jimbolia, a încălcat măsura restrictivă și a intrat într-un restaurant. Femeia se afla în izolare la domiciliu după ce a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus.

Aceasta a fost prinsă de polițiștii din județul Timiș, iar la sfârșit i-au întocmit un dosar penal și au sancționat-o cu o amendă în valoare de 2.500 de lei.

„Poliţiştii din Jimbolia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o societate comercială din oraş ar fi fost prezentă o femeie care s-ar fi aflat în izolare la domiciliu din 17 august, fiind confirmată pozitiv cu virusul SARS-C0V-2 şi nerespectând măsura impusă prin lege”, se arată în comunicatul IPJ Timiș.

Întâmplarea a avut loc în urmă cu câteva zile, într-o zi de vineri. În restaurant se mai aflau și un bărbat și administratorul societății comerciale. Oamenii legii au anunțat Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Pe de cealaltă parte, femeia în vârstă de 38 de ani s-a ales cu un dosar penal și o amendă de 2.500 de lei, conform legii 55/2020, pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI