23 nov. 2020 | 10:55

O femeie a pus bicarbonat de sodiu în șampon. Ce s-a întâmplat cu mătreața după doar 24 de ore

Utile
O femeie a pus bicarbonat de sodiu în șampon. Ce s-a întâmplat cu mătreața după doar 24 de ore
Bicarbonatul de sodiu plus șampon, formula magică pentru a scăpa de mătreață. Păr curat și mătăsos în câțiva pași

În ultimii ani, popularitatea bicarbonatului de sodiu a crescut în fiecare zi. Pulberea albă este eficientă în gospodărie, fie pentru a curăța, dezinfecta sau degresa unele suprafețe, dar poate fi folosit cu succes și în rutina de înfrumusețare. Una dintre utilizări: remediu pentru eliminarea treptată a mătreții.

Bicarbonat de sodiu în șampon, miracol pentru părul tău. Te scapă de mătreață

Apariția mătreții este un semn al dereglării în organism. Deși afectează cu precădere scalpul, ea poate apărea și la nivelul urechilor, sprâncenelor, bărbii sau mai rar la nivelul pieptului. Principala cauză a mătreții este considerată a fi drojdia pityrosporum ovale, care trăiește la nivelul foliculilor piloși. Când se înmulțește excesiv, cauzează inflamație și exfolierea celulelor pielii.

Când vorbim despre sensibilitatea individuală, trebuie să menționăm că sunt persoane care au o lipsă sau o modificare la nivelul barierei dermoepidermice, care nu se poate apăra normal împotriva agenților infecțioși. Secretul este, pe lângă o dietă și un stil de viață sănătos, să folosim șamponul așa cum trebuie.

Rețeta. Cum te speli și cu ce îți clătești părul

E muncă grea și la acest capitol, dar, după ce am ales un șampon adecvat, pentru o mai mare eficiență se poate adăuga în el bicarbonat de sodiu. Această soluție te poate scăpa de mătreață. În plus, îi conferă părului și un aspect plăcut și îngrijit.

Amestecă o parte de bicarbonat de sodiu cu trei părți de apă într-o sticlă și agită recipientul. Poți ajusta cantitățile în funcție de lungimea părului. De pildă, dacă ai părul lung până la umeri, poți să pui 2 sau 3 linguri de pulbere albă și trei părți de apă. Aplică amestecul obținut pe părul uscat sau umed. Începe de la rădăcină spre vârfuri. Lasă amestecul să acționeze preț de 2-3 minute și apoi clătește.

După ce ai înlăturat orice urmă de bicarbonat, clătește părul cu apă și oțet. Fă un amestec din oțet de mere cu apă, în proporție de 1 la 4. Pentru a evita mirosul pregnant al oțetului, poți adăuga în această combinație câteva picături de ulei esențial de lavandă, mentă sau rozmarin. Aplicați lichidul cu atenție, evitând zona ochilor, și distribuiți pe toată lungimea părului.

  • Mătreața este o afecțiune cu care majoritatea dintre noi s-au întâlnit pe parcursul vieții. Este o afecțiune întâlnită adesea la bărbați.
  • Simptomele pot fi: piele sensibilă, posibile pete de roșeață, un exes de sebum, atunci când vorbim despre dermatită seboreică în același timp cu mătreața.
Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro