O femeie a pus bicarbonat de sodiu în șampon. Ce s-a întâmplat cu mătreața după doar 24 de ore

O femeie a pus bicarbonat de sodiu în șampon. Ce s-a întâmplat cu mătreața după doar 24 de ore
Bicarbonatul de sodiu plus șampon, formula magică pentru a scăpa de mătreață. Păr curat și mătăsos în câțiva pași

În ultimii ani, popularitatea bicarbonatului de sodiu a crescut în fiecare zi. Pulberea albă este eficientă în gospodărie, fie pentru a curăța, dezinfecta sau degresa unele suprafețe, dar poate fi folosit cu succes și în rutina de înfrumusețare. Una dintre utilizări: remediu pentru eliminarea treptată a mătreții.

Bicarbonat de sodiu în șampon, miracol pentru părul tău. Te scapă de mătreață

Apariția mătreții este un semn al dereglării în organism. Deși afectează cu precădere scalpul, ea poate apărea și la nivelul urechilor, sprâncenelor, bărbii sau mai rar la nivelul pieptului. Principala cauză a mătreții este considerată a fi drojdia pityrosporum ovale, care trăiește la nivelul foliculilor piloși. Când se înmulțește excesiv, cauzează inflamație și exfolierea celulelor pielii.

Când vorbim despre sensibilitatea individuală, trebuie să menționăm că sunt persoane care au o lipsă sau o modificare la nivelul barierei dermoepidermice, care nu se poate apăra normal împotriva agenților infecțioși. Secretul este, pe lângă o dietă și un stil de viață sănătos, să folosim șamponul așa cum trebuie.

Rețeta. Cum te speli și cu ce îți clătești părul

E muncă grea și la acest capitol, dar, după ce am ales un șampon adecvat, pentru o mai mare eficiență se poate adăuga în el bicarbonat de sodiu. Această soluție te poate scăpa de mătreață. În plus, îi conferă părului și un aspect plăcut și îngrijit.

Amestecă o parte de bicarbonat de sodiu cu trei părți de apă într-o sticlă și agită recipientul. Poți ajusta cantitățile în funcție de lungimea părului. De pildă, dacă ai părul lung până la umeri, poți să pui 2 sau 3 linguri de pulbere albă și trei părți de apă. Aplică amestecul obținut pe părul uscat sau umed. Începe de la rădăcină spre vârfuri. Lasă amestecul să acționeze preț de 2-3 minute și apoi clătește.

După ce ai înlăturat orice urmă de bicarbonat, clătește părul cu apă și oțet. Fă un amestec din oțet de mere cu apă, în proporție de 1 la 4. Pentru a evita mirosul pregnant al oțetului, poți adăuga în această combinație câteva picături de ulei esențial de lavandă, mentă sau rozmarin. Aplicați lichidul cu atenție, evitând zona ochilor, și distribuiți pe toată lungimea părului.

  • Mătreața este o afecțiune cu care majoritatea dintre noi s-au întâlnit pe parcursul vieții. Este o afecțiune întâlnită adesea la bărbați.
  • Simptomele pot fi: piele sensibilă, posibile pete de roșeață, un exes de sebum, atunci când vorbim despre dermatită seboreică în același timp cu mătreața.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI