A amestecat cafea cu bicarbonat de sodiu pe pragul de la casa. Ce s-a întâmplat în doar 10 minute

Bicarbonat de sodiu la colturile casei

Tu știai că există repelente naturale pentru furnici, la care poți să apelezi dacă locuința ta a fost invadată de acest dăunător? Acestea sunt foarte ușor de preparat și conțin chiar ingrediente simple, pe care cu siguranță le ai în cămară. În plus, ele oferă întregii case o mireasmă cât mai plăcută.

A amestecat cafea cu bicarbonat de sodiu pe pragul de la casa

Chiar dacă furnicile nu îți pot face rău, mulți oameni nu le agreează prezența și le preferă cât mai departe de casă. Furnicile mănâncă practic orice, se hrănesc cu orice substanță organică, de origine animală sau vegetală. Ele includ ierburi, carne fructem lactate, legume, uleiuri, sucuri, nuci, cerele, zahăr și semințe. De obicei, aceste mici insecte trăiesc în locuri întunecate, ascunse în mediul rural, în deșert, în junglă, și chiar în zone urbane și industriale. Acestea vor coloniza orice loc în care au șansa de a obține mâncare. Din atare motiv, le vei găsi întotdeauna în apropierea vegetației verzi. Uneori, furnicile își construiesc coloniile chiar în jurul rădăcinilor plantelor. Chiar dacă în general aceasta nu e o problemă, s-ar putea să existe un conflict de interese dacă decid să locuiască în planta pe care o ai în cameră sau în dreptul leagănului din grădină. Astfel, pentru a scăpa de nedoritele furnici, pentru tine avem câteva trucuri.

Cafea și bicarbonat de sodiu

Poate nu știați, dar boabele de cafea, pe lângă că neutralizează mirosurile, ele resping furnicile. Ca să le folosești, amestecă boabele de cafea cu bicarbonat de sodiu și presară oriunde este nevoie.

Oțet din cidru de mere

Oțetul de mere este un produs excelent în curățarea casei și este și excelent pentru a ține dăunătorii la distanță. Curăță zonele pe care furnicile le-au invadat cu un amestec de cidru de mere și apă caldă. Furnicile nu pot tolera mirosul de oțet, așa că efectul este garantat. În plus, acizii pe care oțetul îi conține sunt toxici pentru furnici.

Creta și pulberea de talc, repelente naturale pentru furnici

Da, creta pe cre ai avut-o la școală, dar și pulberea de talc se dovedesc a fi două repelente naturale pentru furnici. Desenează o linie prin stropirea oricăruia dintre aceste două elemente, pe locul unde există furnici. Așa vei vedea că deplasările furnicilor se vor opri.

Suc de lime

Nu în ultimul rând, sucul de lime este unul dintre cele mai eficiente repelente naturale pentru furnici, întrucât conținutul său de acid face ca furnicile să fie confuze și să-și piardă direcția. Așadar, pulverizează-l în calea furnicilor, dar și la uși și ferestre. Poți să faci aceasta direct sau îl poți dilua cu apă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI