O fată a fost legată de pat și bătută de propriul tată. Ce a făcut pentru a merita o asemenea pedeapsă

O fată a fost legată de pat și bătută de propriul tată. Ce a făcut pentru a merita o asemenea pedeapsă
O fată a fost legată de pat și bătută de propriul tată

Un bărbat a fost reținut de către polițiști după ce a fost găsit vinovat pentru o faptă cumplită. Potrivit „BZI”, Ioan Ladan a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal. Individul a recunoscut că și-a legat propria fiică de pat, apoi a lovit-o.

Pedeapsă oribilă primită de tânără

Cazul șocant a avut loc în județul Iași. Bărbatul este acuzat că și-a legat fiica de pat, apoi o lovea. Din păcate, violențele în această familiei erau la ordinea zilei. Nu este prima dată când tânăra trece prin astfel de momente. Pentru această faptă, instanța a dispus condamnarea bărbatul la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal. Individul în cauză are 40 de ani. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. De asemenea, bărbatul este obligat să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile.

„Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, la Consiliul Local al comunei Răducăneni sau la Liceul Teoretic «Lascăr Rosetti», din Răducăneni. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cursul procesului penal. Dispune confiscarea specială a lanțului și a lacătului folosite de inculpat la săvârșirea faptei”, au precizat judecătorii ieșeni.

Bărbatul a recunoscut fapta la audieri

În urma sesizării, oamenii legii au continuat cercetările. Aceștia au descoperit că minora a suferit leziuni traumatice precum echimoză și excoriații. Aceste tipuri de leziuni sunt produse, de regulă, de prin lovire cu sau de corpuri dure. Rănile au o vechime de aproximativ 4 zile. Potrivit specialiștilor, rănile tinerei s-ar fi putut produce cu cu corp dur, precum un lanț legat de zona gambei. Un alt lucru interesant aflat de anchetatori este faptul că, recent, minora a părăsit școala și a început să consume alcool excesiv.

Ca urmare a acestui fapt, bunicii paterni și tatăl fetei au încercat să îi schimbe comportamentul, însă fără succes. Aceștia au apelat la poliție în mai multe rânduri, spunând că minora fuge de acasă în mod frecvent. Dus la audieri, tatăl fetei a recunoscut faptele. Magistrații au aflat că tânăra ar fi dorit să fie acceptată de mama ei. Familia din care provine aceasta este una disfuncționala. Mama fetei a părăsit țara în urmă cu 10 ani pentru a se stabili în Italia. De atunci, minora nu a mai auzit nimic de ea. După incident, minora a fost plasată în regim de urgență la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași. De asemenea, drepturile părintești au fost suspendate.

Urmăriți Playtech.ro și pe