Medicul Virgil Musta, apel disperat către cetățeni: „Am avut pacienți asimptomatici cu o formă gravă și leziuni pulmonare severe”

Medicul Virgil Musta, apel disperat către cetățeni: „Am avut pacienți asimptomatici cu o formă gravă și leziuni pulmonare severe"

Medicul Virgil Musta trage un semnal disperat cu privire la situația cazurilor de COVID-19 din România. Potrivit acestuia, situația pare a fi scăpată de sub control, având în vedere atât numărul ridicat al pacienților internați, cât și iresponsabilitatea oamenilor care sunt infectați și umblă pe stradă ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Secțiile non-COVID se vor transforma din nou în secții COVID

Virgil Musta, unul dintre medicii care a vindecat cele mai multe cazuri de COVID-19 trage un semnal de alarmă către toți cetățenii. Acesta a dezvăluit de curând câteva situații șocante cu care se confruntă cadrele medicale în spitale.
Numărul de cazuri crește de la o zi la alta, iar secțiile dedicate pacienților infectați cu COVID-19 nu mai fac față. Medicul dezvăluie că în urmă cu o săptămână, două, nu ar fi bănuit că lucrurile s-ar fi putut înrăutăți atât de tare, astfel că de la cinci pacienți noi pe zi, numărul a crescut la 15, 16 pe zi.

Cadrele medicale sunt obligate acum să transforme secțiile non-Covid în secții Covid, astfel că pacienților cu alte boli le va fi luată șansa de a fi internați și tratați corespunzător. Doctorul Virgil Musta a precizat că „secția s-a umplut imediat” atunci când a fost deschis spitalul pentru pacienții non-covid.

Ce se întâmplă cu pacienții care refuză internarea

Virgil Musta este șocat de atitudinea iresponsabilă a multor oameni care profită de decizia CCR și se prezintă la spital doar pentru a anunța că au coronavirus și după aceea se întorc acasă.

Sunt unii care pur și simplu vin, ne anunță că sunt cu covid și pleacă. Au apărut câteva focare în oraș și se acționează foarte energic pentru izolarea acestor focare, pentru că, dacă se vor extinde, va fi o problemă în zonă. Dacă se pot izola și opri avem speranța că împreună cu populația vom putea ține sub control această pandemie.

Situația de la noi încă nici nu e așa de tristă, din câte știu, Brașovul e depășit, Bucureștiul e mai la limită decât noi, Suceava, Iașul, Argeșul sunt zone unde cazurile chiar sunt alarmante și capacitatea spitalelor este depășită, de aceea în următoarea etapă probabil ar trebui să intre în acțiune spitalele suport și, dacă și capacitatea lor e depășită, vom avea o mare problemă”, a declarat dr. Virgil Musta.

Ce probleme grave pot avea persoanele asimptomatice

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara avertizează asupra pericolului la care sunt expuse persoanele asimptomatice. Acesta insistă pe ideea de a supune pacienții infectați unor controale, pentru a identifica starea lor de sănătate. Chiar și așa, asimptomaticii pot dezvolta în câteva zile forme grave declanșate de existența virusului în organism.

“Persoanele, unele dintre ele sunt frustrate, au avut de suferit în această perioadă, dar cu toți am avut de suferit. Dar restricțiile au stat la baza rezultatelor bune care ne-au permis să ținem sub control pandemia. Sunt persoane care sunt manipulate foarte ușor și, indiferent de ce spui, ei au părerea lor și te contrazic.

Sunt totuși persoane care te înțeleg dar consideră că pot desfășura izolarea la domiciliu și că condițiile de acasă sunt superioare celor din spital. Noi nu ținem oamenii cu forța, dar cel mai bine este ca inițial să-i putem evalua, să facem investigații, să vedem care este starea reală.

Am avut pacienți asimptomatici care, în momentul când i-am evaluat, am constatat că au o formă gravă, leziuni pulmonare severe. În două-trei zile au apărut simptomele. Este mai corect să evaluăm și, după care, dacă doresc să solicitate externarea, nu ne putem opune”, a mai explicat dr. Virgil Musta, potrivit digi24.ro.

Care este motivul pentru care mulți români se infectează

Medicul Musta consideră că cele mai multe cazuri de infectări sunt datorate nerespectării regulilor de către majoritatea cetățenilor. Acesta povestește că pacienții nu mai ascultă recomandările medicilor și adoptă un comportament arogant și jignitor față de medicii epuizați.

Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale”, a precizat medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI