O familie a murit după ce a mâncat supă dezghețată din congelator. Ce au descoperit medicii la autopsie, de fapt

O familie a murit după ce a mâncat supă dezghețată din congelator. Ce au descoperit medicii la autopsie, de fapt

O familie cu nouă membri a murit după ce a mâncat o supă cu tăiței otrăviți, dezghețată din congelator. Nu există antidot pentru toxină.

Supa care a secerat o familie. Descoperirea medicilor după autopsie

Nouă persoane din orașul Jixi din provincia Heilongjiang, nord-estul Chinei, au murit după ce au mâncat supa Suantangzi, un preparat popular chinez. Mâncarea fusese congelată și fusese contaminată cu o toxină periculoasă. Tăiețeii, congelați timp de un an, au fost consumați pe 5 octombrie, potrivit Daily Star.

Șapte adulți au murit pe 10 octombrie. Al optulea deces a fost confirmat două zile mai târziu. Ultimul membru al familiei care mâncase supa a murit luni. Trei copii au scăpat cu viață. Aceștia doar gustaseră din supă, dar nu le-a plăcut, așa că nu au consumat o cantitate mare.

„Simptomele otrăvirii cu bongkrek încep de obicei în câteva ore de la consumul de alimente contaminate și includ dureri de stomac, transpirație, slăbiciune generală până la comă. Decesul poate surveni în decurs de 24 de ore. Poate afecta grav organe precum ficatul, rinichii, inima și creierul” a declarat Gao Fei, directorul pentru siguranța alimentelor la Centrul de control și prevenire a bolilor din Heilongjiang.

„În prezent, nu există un antidot specific. Rata mortalității poate fi între la 40 și 100%” a menționat el.

Rata de deces a pacienților intoxicați cu acid bongkrek este între 40 și 100%, transmit medicii. Acidul este o toxină mortală produsă în nuca de cocos fermentată. De altfel, această mâncare tradițională a fost interzisă din cauza numeroaselor decese. În perioada 1951 și 1975, în Indonezia au fost raportate anual, în medie, 288 de otrăviri și 34 de decese atribuite acidului bongkrek.

Margarina, alimentul toxic de pe rafturi

Specialiștii au ajuns la concluzia că margarina este cel mai toxic aliment din magazine. Alimentul a apărut în al Doilea Război Mondial, când untul a fost raționalizat. Produsul a devenit treptat îmbogățit cu feluriți coloranți, aromatizanți și vitamine sintetice care ajută la compunerea unei adevărate bombe pentru organism. Grăsimile sintetice nu pot fi arse de organism și se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în țesuturi.

Supa la plic, un dezastru pentru organism

Supele la plic sunt în topul celor mai nocive alimente, conținând glutamat de sodiu în exces și E621, substanța care dezvoltă cel mai ușor cancerul. Peste 90% din conținutul unui plic este monoglutamat de sodiu, adică cea care ne dă senzația că în supă avem morcov și pătrunjel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI