Cele mai periculoase alimente din lume. Sunt mortale, dar oamenii tot le consumă

Cele mai periculoase alimente din lume. Sunt mortale, dar oamenii tot le consumă
Cele mai periculoase alimente din lume. Sunt mortale, dar oamenii tot le consumă

Unele dintre cele mai periculoase alimente de pe planetă sunt considerate delicatese în unele țări. Pregătește-le greșit și poți muri. Încearcă aceste alimente pe propriul risc.

Cele mai periculoase alimente din lume, delicatese în unele țări

Fugu (Pufferfish)
Unde: Japonia

Cum se mănâncă: Pufferfish este o delicatesă în Japonia. Poate fi consumat prăjit, crud (sashimi), fugu sake, fugu fiert sau cu miso.

Ce nu se mănâncă: dacă îl gătiți greșit, acesta vă poate deteriora organele interne, ducând la moarte. Peștele conține tetrodotoxină, o puternică neurotoxină, care se poate acumula în ovare și ficat.

Broasca-bou

Unde: Namibia

Cum să mănânci: națiunile africane mănâncă broasca întreagă, nu numai picioarele.

Ce nu se mănâncă: broasca are o varietate de substanțe toxice. Broaștele tinere sunt cele mai periculoase. Cele care nu au început încă să se împerecheze poartă o toxină care poate provoca insuficiență renală.

Sannakji
Unde: Coreea

Cum se mănâncă: Acest fruct de mare este foarte popular în Coreea și este consumat crud.

Ce nu se mănâncă: asigurați-vă că mestecați bine! Ventuzele, care încă funcționează după ce sunt proaspăt tăiate, vă pot face să vă sufocați.

Fapte: În medie, 6 persoane mor anual din cauza sufocării atunci când mănâncă Sannakji.

Scoici de sânge
Unde: China

Cum se mănâncă: se fierbe rapid.

Ce nu se mănâncă: acest aliment chinezesc conține mulți virusuri și bacterii, care pot duce la bolile: hepatita A, E, febră tifoidă și dizenteria.

Fapte: În 1988, peste 300.000 de persoane au fost infectate și 31 au murit în Shanghai. Poate că le gătesc mai bine acum .. Dar totuși, aproximativ 15% dintre persoanele care încearcă scoici de sânge se infectează.

Hakarl
Unde: Islanda

Cum se mănâncă: rechinul care miroase putrezit este o delicatesă islandeză. Acesta se taie în bucățele după ce a fost lăsat să putrezească șase luni. De obicei, delicatesa este servită cu pâine de secară.

Ce nu se mănâncă: Rechinul nu are rinichi sau tract urinar, așa că toate substanțele toxice sunt transmise în pielii, drept pentru care această parte este toxică.

Casu Marzu
Unde: Sardinia, Italia

Cum se mănâncă: Aceasta este brânza putredă a locului. Ce este interesant în felul în care este pregătit…

Ce nu se mănâncă: Brânza este lăsată neacoperită, permițând muștelor să depună ouă înăuntru. Larvele provoacă apoi fermentarea brânzei. Nu mânca viermii. Larvele pot provoca boli severe.

Echizen Kurage
Unde: Japonia

Cum se mănâncă: poate fi consumat crud sau gătit.

Ce nu se mănâncă: părțile toxice trebuie îndepărtate înainte de a mânca aceste meduze japoneze crude. După ce este gătit, nu mai există niciun pericol, potrivit manukafeed.com. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI