15 nov. 2020 | 15:06

O bătrânică a stors o lămâie și s-a dat pe piele dimineața și seara. După câteva zile, a rămas fără cuvinte, atunci când a văzut efectul

Utile
O bătrânică a stors o lămâie și s-a dat pe piele dimineața și seara. După câteva zile, a rămas fără cuvinte, atunci când a văzut efectul
Beneficiile lămâii pentru persoanele în vârstă

Lămâia ascunde sub coaja sa galbenă un arsenal de proprietăți benefice sănătății noastre. Iată avantajele sale asupra  persoanelor în vârstă. Include acest truc în rutina ta chiar de azi.

Superputerea unei lămâi. O bătrânică a stors o lămâie și s-a dat pe piele dimineața și seara. Trucul a scăpat-o de petele maronii

Plină de antioxidanți și bogată în vitamina C, lămâia este aliatul nostru în timpul iernii și nu numai. Datorită bogăției sale în flavonoizi, compuși puternici antioxidanți, lămâia este benefică pentru sănătatea cardiovasculară, acesta fiind și unul dintre marile beneficii ale sale asupra sănătății persoanelor în vârstă.

Conform unui studiu realizat pe 70.000 de femei de peste 14 ani, ea ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebreal ischemic cu 19% la cei care o consumă în mod regulat. Fructul ajută și tranzitul intestinal și la secreția de către ficat.

Face ca petele maronii să dispară

Sucul acestui citric conține alfa-hidroxi acizi, care promovează reînnoirea celulelor pielii și ajută la reducerea petelor maronii, cu care se confruntă îndeosebi vârstnicii. Pentru a vă bucura de efectele lămâii, înmuiați pur și simplu o dischetă de bumbac în câteva picături de lămâie și tomponați zonele de tratat dimineața și seara.

10 beneficii miraculoase

  1. Scade riscul de apariție a calculilor renali – ele conțin o mare cantitate de acid citric, substanță chimică ce reduce excreția de calciu și ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi.
  2. Întărește venele – bogat în antioxidanți, sucul de lămâie întărește pereții venelor și ai capilarelor. El reduce durerea și previne apariția venelor varicoase.
  3. Protejează împotriva cancerului – limonena este o substanță chimică localizată în coaja de lămâie. Experimentele au arătat că aceasta are o acțiune antitumorală semnificativă.
  4. Vindecă acneea – vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare și omoară bacteriile care cauzează acneea.
  5. Scade febra – o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte și miere consumată la fiecare 2 ore te ajută să cobori temperatura corpului.
  6. Previne îmbătrânirea – întrucât conține minerale și vitamine, lămâia contribuie la menținerea sănătoasă a țesuturilor din organism, împiedicând procesul de îmbătrânire și sporind prosperitatea.
  7. Înlocuiește cafeaua – fără dubii îți poți începe ziua cu un pahar cu apă caldă și lâmâie în loc de o cafea. Doza de vitamina C îți va da energie și îți va stimula tractul digestiv.
  8. Cu ea slăbești sănătos – pe lângă beneficiul suprem că îți stimuleagă digestia, lămâia îți taie pofta de mâncare, având capacitatea de a stabiliza glicemia și ajutând pentru mai mult timp senzația de sațietate, datorită pectinei, fibra care ”se mărește” când ajunge în stomac.
  9. Albește dinții – poți să-ți faci acasă propriul amestec de albire pentru dinți. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu și lămâie. Amestecă cele două ingrediente și apoi aplică pasta pe dinți frecând timp de un minut.
  10. Îți dă o dispoziție bună – Lămâia calmează sistemul nervos și alungă stările depresive, așa că este nevoie doar să îi simți aromă și te vei detensiona.
Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Capital.ro
Când pică Paștele în 2025. Se întâmplă asta o dată la câțiva ani
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
CUTREMUR în RomâniaI! UNDE s-a SIMȚIT cel mai PUTERNIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro