O angajată a Serviciului Județean de Metrologie Legală din Iași a furat banii instituției și a crezut că poate să scape. Ce se întâmplă cu femeia acum

O angajată a Serviciului Județean de Metrologie Legală din Iași a furat banii instituției și a crezut că poate să scape. Ce se întâmplă cu femeia acum
O angajată a Serviciului Județean de Metrologie Legală din Iași a furat banii instituției

O angajată a Serviciului Județean de Metrologie Legală Iași este acuzată că a furat banii instituției. Acum este chemată în instanță pentru a da explicații. La finalul săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o în judecată pe femeie.

Un inspector a furat banii instituției și a încercat să scape

Un inspector de la Serviciul Județean de Metrologie Legală Iași este acuzat că a furat din banii instituției. În acest fel, circa 200 de facturi fiscale au fost falsificate. A fost creat un prejudiciu e peste jumătate de milion de lei.

La finalul săptămânii trecute, Gina Sârbu a fost trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Femei este acuzată de comiterea infracțiunilor de delapidare, uz de fals și fals.

„În perioada 2011-2015, la diferite intervale de timp, inculpata G.S., în calitate de inspector în cadrul SJML Iași, prin falsificarea unui număr de 180 de facturi fiscale încasate în numerar pe bază de chitanțe – în sensul că, pe exemplarele nr. 1 înmânate beneficiarului serviciilor de verificare tehnică / control metrologic / control prin măsurare, a menționat în mod real serviciile prestate, sumele de bani încasate și data prestării serviciilor.

Dar, pe exemplarele nr. 2 – înregistrate în contabilitate – și nr. 3 – care rămân atașate la cotor -, a menționat sume mai mici de bani, alte servicii prestate, precum și alte date ale prestării serviciilor și prin falsificarea unui număr de 180 de chitanțe încasate în numerar – în sensul că, pe exemplarele nr. 1 înmânate beneficiarilor serviciilor de verificare tehnică / control metrologic / control prin măsurare, a menționat în mod real sumele de bani încasate și data încasării. Dar, pe exemplarele nr. 2 – înregistrate în contabilitate -, a menționat sume mai mici de bani și alte date”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Iași.

Prejudiciu mare, produs pe parcursul a mai mulți ani

Conform anchetatorilor, femeia și-a însușit diferența dintre suma de bani încasată și cea predată la casierie. Potrivit procurorilor, prejudiciul se ridică la suma de 400.000 de lei. Oamenii legii au precizat că ieșeanca și-a însușit mai multe sume de bani.

În perioada 2011-2015, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în vederea producerii de consecințe juridice și pentru a ascunde însușirea de sume de bani din gestiune, inculpata G.S., în calitate de inspector în cadrul SJML Iași, a depus în contabilitatea persoanei vătămate Biroul Român de Metrologie Legală un număr de 180 de facturi fiscale falsificate și 180 de chitanțe de încasare numerar falsificate. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI