19 mart. 2021 | 13:25

Informații bombă despre lumânările aprinse înainte de incendiul de la ATI Piatra-Neamț. Ce au aflat anchetatorii după 12 ore de audieri

News
Informații bombă despre lumânările aprinse înainte de incendiul de la ATI Piatra-Neamț. Ce au aflat anchetatorii după 12 ore de audieri
Dezvăluiri cutremurătoare despre incendiul de la ATI Piatra-Neamț

Ultimele informații din dosarul incendiului din noiembrie 2020, de la secția ATI a spitalului din Piatra-Neamț, scot la iveală o serie de nereguli care au dus la producerea evenmentului tragic, în care zece oameni nevinovați și-au pierdut viața. Avocatul rudelor unor pacienți decedați a dezvăluit informații pe care cadre medicale și martori le-au ținut secret până acum.

Niciun angajat nu știa ce trebuie să facă în caz de incendiu

După 12 ore de audieri, avocatul Adrian Cuculis a susținut în cadrul unei declarații că în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț erau aprinse candele pentru pacienți, iar documentele care prevedeau protecția contra incendiilor erau semnate retroactive, fără ca vreun angajat să cunoască cu adevărat tehnicile de stingere și conduită în caz de incendiu.

Acesta a mărturist că în decursul a celor 12 ore de audieri, 17 cadre medicale au declarat același lucru cu privire la semnarea instructajului de prevenire a incendiului, susținând că acesta era doar o formalitate, fără a avea cunoștințele necesare pentru a putea pune în practică.

„După 12 ore de audieri maraton la Piatra Neamț și un total de 17 persoane audiate, ies detalii șocante la iveală. În primul rând, cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și de esență nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu. Instructajul PSI era doar o formalitate într-o secție ATI cu circuite electrice învechite”, a afirmat avocatul, potrivit g4media.ro

Adrian Cuculis a mai declarat că secția ATI nu dispunea de ventilatoare pentru recirculare a aerului, astfel că aerisirea se făcea după ritualuri bătrânești precum deschiderea geamurilor. Acesta a subliniat faptul că, din păcate, multe secții de Terapie Intensivă din țară folosesc aceeași metodă primitivă.

Acesta a dezvăluit ce cred trei dintre cele 17 cadre medicale interrogate cu privire la cazua izbucnirii incendiului: „Cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale ca fiind injectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei”, a adăugat acesta.

“În secția ATI erau aprinse candele”

În urmă cu puțin timp, avocatul rudelor victimelor decedate în incendiu de la Piatra-Neamț a afirmat într-o intervenție la Europa Fm că pe pervazul geamurilor de la ATI existau candele aprinse în momentul incendiului. Acesta susține că procurorii știu acest lucru, fiind făcute poze după tragedie.

“În secția ATI erau aprinse candele, procurorii știu lucrul acesta, sunt făcute poze la cercetarea la fața locului erau candele pe pervazul geamului.”

În ciuda acestor dovezi, angajații care au luat parte la audieri au negat acest aspect, însă au declarat că secția era foarte aglomerată, iar angajații nu aveau loc să se miște.

„Din întrebările capcană puse de către noi, respectiv : erau aprinse candele în secția ATI? Cu toții au răspuns mincinos că NU, deși din planșele foto din dosar reiese clar faptul că se aprindeau asemenea candele chiar în secția ATI.

Cadrele medicale au declarat că secția ATI era mult prea aglomerată și era imposibil să te miști printre pacienți”, a adăugat acesta.

Vă reamintim că pe data de 14 noiembrie 2020 a avut loc un incendiu devastator în care zece pacienți infectați cu Covid-19 au murit, alte cadre medicale au fost rănite, în timp ce medicul de gardă a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro