O agenție de turism din Ucraina invită cetățenii străini să facă tururi în țara invadată de ruși. Cu ce destinații și oferte „atractive” își ademenește clienții

O agenție de turism din Ucraina invită cetățenii străini să facă tururi în țara invadată de ruși. Cu ce destinații și oferte „atractive
O clădire distrusă în urma bombardamentelor rusești

O lume întreagă se teme pentru viața ucrainenilor, aflați sub teroarea unui nou bombardament la orice pas. În ciuda pericolului internațional semnalat de cei mai importanți oameni din lume, există o agenție de turism care invită oamenii din întreaga lume să-și petreacă vacanța în orașele distruse de război. Potrivit reprezentanților agenției „VisitUkraine”, această călătorie poate fi considerată una de inițiere, dezvoltând empatia pe care le-o putem arăta oamenilor loviți de necaz.

Cum sunt încurajații străinii să-și depășească frica războiului

Deși alertele internaționale privind pericolul unei vizite în Ucraina sunt tot mai mari, o agenție de turism din Ucraina s-a gândit cum să-și promoveze țara, în ciuda operaâiunilor militare exustente de șase luni încoace.
Potrivit site-ului agenției de turim, această vacanță nu este despre bombe, ci despre a ajuta oamenii care au nevoie de tine.

„Porniți chiar acum într-o călătorie către minunata Ucraina. Nu este vorba doar despre bombe, ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina este și despre modul în care oamenii se ajută unii pe alții”, a transmis CEO-ul „VisitUkraine”, Anton Taranenko, potrivit CNN.

Mai mult, reprezentanții agenției „VisitUkraine”, prezintă cele mai recente locuri bombardate precum o atracție turistică alături de care poți servi masa în liniște deplină, admirând ruinele rămase în urma dezastrelor. Cu o abordare optimistă, aceștia speră că războiul se va termina, motiv pentru care, îi îndeamnă pe oameni să se bucure în continuare de viață.

„Peste drum de locul unde a lovit recent o bombă, veți putea mânca mâncare tradițională la un bistro redeschis. Viața continuă și există speranța că, în curând, toate acestea se vor termina. Copiii cresc, viața merge mai departe, încercăm să ne bucurăm de ea”, se mai arată pe siteul agenției.

Condiții obligatorii pentru parcurgerea unei astfel de călătorii

În continuare, directorul agenției susține că oricine dorește să vadă orașele distruse din Ucraina și soldații eroi luptând, este așteptat să se înscrie.

„Dacă vrei să vezi orașele noastre distruse și oamenii curajoși luptând, te rog, vino acum!”, a transmis Anton Taranenko.

În ciuda dorinței de clienți, șeful companiei atrage atenția privind pericolul care poate ecista la un pas de tine, astfel că îi sfătuiește pe toți participanții să asculte cu sfințenie de ghizi.

„Dacă te aventurezi singur la 10 metri în stânga sau 10 metri în dreapta, s-ar putea să ajungi la o mină sau o bombă”, a transmis sursa citată.

Anton Taranenko a menționat și faptul că, indiferent de risc, există o dorință aparte a oamenilor din toată lumea de a vizita Ucraina, astfel că au fost deja vândute 150 de bilete, dintre care, 15 sunt rezervate de americani.

Printre tururile propuse de agenția VisitUkraine se numără și vizitarea orașelor în care au avut loc adevărate masacre, fiind uciși mulți civili, respectiv „Bucha și Irpin, puternice și invincibile”, a anunțat șeful agenției.

Tururile de o zi durează aproximativ 3,4 ore și ajung la un preț de 50 de euro, cu posibilitatea de a fi extinse. Toți banii câștigați vor fi folosiți pentru susținerea victimelor războiului, a mai transmis agenția.

Printre alte informații esențiale se regăsesc și cele referitoare la limitarea grupurilor la zece persoane, cât și pregătirea acestora privind reacția în fața unei situații critice, precum sirenele de raid aerian sau alte pericole.

În ciuda faptului că guvernul ucrainean a apreciat efortul susținut de agenție pentru a promova turismul țării într-un context extrem de delicat, nu există nicio aprobare oficială care să dea asigurări cu privire la siguranța acestor tururi scoase la vânzare de către agenție.