Nunți 2021. În ce condiții poți invita oamenii, fără restricții. Raed Arafat a făcut anunțul oficial

Nunți 2021. În ce condiții poți invita oamenii, fără restricții. Raed Arafat a făcut anunțul oficial
Raed Arafat, detalii pentru cei care se căsătoresc în pandemie.

Restricțiile s-au relaxat, iar lucrurile pare că revin la normal într-o formă sau alta. Cei care voiau să se căsătorească anul trecut au ales să amâne evenimentul pentru ca numărul mari de invitați să fie totuși prezent. Scenariul se schimbă în bine pentru aceștia. Raed Arafat vine cu un anunț oficial pentru tinerii logodiți. În ce condiții pot invita oamenii la nuntă?

Raed Arafat, detalii despre nunțile de după relaxarea măsurilor

Multe dintre cuplurile care aveau programate nunta în perioada în care a început pandemia au ales să aștepte până la relaxarea măsurilor pentru a avea aproape numărul de invitați doriți. Evenimentul este unul din cele mai importante pentru un cuplu la început de drum, așa că mulți dintre ei au decis să aștepte până la momentul oportun pentru a se putea bucura de toți oamenii dragi pe ringul de dans.

Oficialii aduc acum noi detalii despre situația aceasta, iar veștile bune vin în dreptul viitorilor miri.  Nunțile organizate în aer liber nu mai sunt restricționate dacă toți cei prezenți au fost vaccinați. Acest lucru este valabil și pentru cei testați sau care au fost infectați cu COVID-19.  Anunțul a fost făcut oficial de către secretarul de stat în Ministerul de Interne. Oamenii pot participa la nunțile din exterior nelimitat în condițiile menționate mai sus, precizează Raed Arafat.

În interior, maximum indicat din dreptul numărului de persoane este de 200, dar în condiții similare, respectiv oameni vaccinați, testați sau trecuți prin boală. În cazul în care invitații nu sunt testați sau nu li s-a administrat anterior serul împotriva COVID-19, pot participa 50, iar afară 70.

”Vom avea o relaxare pas cu pas”

”Vom avea o relaxare pas cu pas. Aceste relaxări sunt condiţionate de 2 factori importanţi – evoluţia pandemiei şi gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm. Aşa de simplu este”, a declarat președintele Iohannis.

”În interior vom avea câteva măsuri de relaxare din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, capacitatea de servire. Avem, bunăoară: nunți, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane; nunți, botezuri, mese festive în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie. De la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, și aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI