Numele real al lui Petrică Mâțu Stoian, schimbat obligatoriu în 2018. Legea Senatului l-a obligat să o facă

Numele real al lui Petrică Mâțu Stoian, schimbat obligatoriu în 2018. Legea Senatului l-a obligat să o facă
Care era numele real al lui Petrică Mâțu Stoian

Chiar dacă publicul său îl cunoștea sub numele de artist Petrică Mâțu Stoian, cântărețul ar fi avut cu totul altul în buletin. Cel puțin până în anul 2018, când interpretul și-a schimbat numele real în mod obligatoriu, după ce legea a stabilit acest lucru. Puțini sunt cei care cunosc numele real al lui Petrică Mâțu Stoian. Artistul a fost extrem de revoltat la acel moment.

Care era, de fapt, numele real al lui Petrică Mâțu Stoian

Anul 2018 a reprezentat pentru regretatul artist de muzică populară o perioadă cu multe bătăi de cap. În urma unei legi promulgate în Senat, românii se vedeau nevoiți să respecte o nouă regulă. Printre cei vizați se regăsea și interpretul Petrică Mâțu Stoian, care s-a văzut nevoit să renunțe la numele real și să îl schimbe cu un altul nou.

Motivul pentru care acest lucru s-a întâmplat a fost legat de faptul că actul normativ impunea ca cetățenii al căror nume conține litera „î” să-și schimbe buletinele, iar numele acestora să fie scrise cu „â”, dacă litera se află în interiorul numelui. Astfel, Petrică Mîțu Stoian a devenit Petrică Mâțu Stoian. Artistul a fost revoltat în urma schimbării, motivând ca are de schimbat o mulțime de acte.

Nu-mi pot imagina prin ce stres și prin ce taxe voi putea trece să-mi schimb un Î cu un Â: Buletin, pașaport, permis de conducere, certificat de naștere, diploma de bacalaureat, diploma de facultate, master, contracte de vânzare cumpărare ale casei. Domnilor care faceți legi! Cu ce vă deranjează o literă? Și așa România are 98% analfabeți. Sau aveți gaură mare la buget și vreți să mai faceți niște bani?, spunea Petrică Mâțu Stoian la vremea respectivă.

Artistul s-a stins din viață în urma unor complicații post-Covid

Îndrăgitul artist de muzică populară s-a stins din viață în urmă cu o seară, la vârsta de 61 de ani. Petrică Mâțu Stoian fusese internat în stare gravă, de urgență, la ATI, în cadrul Spitalului din Reșița. Se pare că artistul ar fi decedat ca urmare a unor complicații post-Covid. Cântărețul, care făcea tratament într-o clinică, în camera hiperbară, suferea de probleme cardiace și era nevoit să ia anticoagulante.

Șoc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici măcar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. Bronho-pneumonie. Covid-19 a lăsat niște sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Șocul septic a intervenit rapid.

Era pe tratament, pe anticoagulant, pentru evitarea producerii de cheaguri. El lua și înainte de covid-19 acest coagulant. (n.r. A apărut) Insuficiență multiplă de organe… Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare, a declarat medicul care s-a ocupat de cazul artistului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI