Nu vărsa niciodată sarea. Ce se întâmplă, de fapt, în acest caz.

Nu vărsa niciodată sarea. Ce se întâmplă, de fapt, în acest caz.
Nu vărsa niciodată sarea. Ce se întâmplă, de fapt, în acest caz.

Superstițiile au despre vărsatul sării au apărut cu multe secole în urmă și s-au păstrat până în zilele noastre. Se pare că pot apărea diverse urmări mai puțin dorite dacă verși sare pe jos. De aceea, este bine să știi tradițiile înainte de a intra în bucătărie, dacă ești o persoană superstițioasă.

Ce se întâmplă dacă verși sarea

Iată ce înseamnă ce înseamnă când verși sare pe jos și ce alte superstiții legate de ea mai există.

  1. De-a lungul veacurilor, sarea a fost asociată cu prietenia, ospitalitatea, încrederea și religia. Potrivit unor superstiții din cultura europeană, dacă verși sare pe jos, vei avea parte de ghinion. Poți evita acest lucru aruncând puțină sare peste umăr.
  2. Deochiul se poate manifesta prin mai multe simptome neplăcute, cele comune fiind grețurile și durerile de cap. Se spune că dacă vrei să scapi repede de problemă, repetă procedeul menționat mai sus, adică aruncă cu mâna dreaptă puțină sare peste umărul stâng.
  3. Dacă vrei să te împaci cu fostul iubit, atunci trebuie să pui în foc, în fiecare dimineață, puțină sare. Se zice că fumul scos de aceasta va fi un semnal pentru alesul tău, care va fi atras ca prin magie și va veni în curând la ușa ta.
Persoană care aruncă sare peste umăr
Nu vărsa niciodată sarea. Ce se întâmplă, de fapt, în acest caz

Alte superstiții legate de alimente

  • Femeile din Roma antică credeau că dacă mănâncă toate cele patru colțuri ale pâinii, vor avea o relație foarte bună cu soacrele lor. Aparent această superstiție este valabilă și în zilele noastre, în popor spunându-se că te vei înțelege foarte bine că te vei înțelege de minune cu soacra, dacă vei mânca toate cele patru colțuri ale pâinii.
  • Dacă mănânci ultima felie de pâine de pe masă, va trebui să săruți bucătarul pentru a scăpa de ghinion.
  • Dacă ai încercat să faci pâine de casă și ai cam ars-o, nu da vina pe faptul că ești începătoare. Acest lucru poate însemna că soarta vrea sa-ți arate ca persoana iubită este supărată pe tine, din diferite motive.
  • Când vine vorba de orez, cu siguranță nu te gândești  doar la diverse preparate delicioase. Este deja cunoscută tradiția de a arunca o mână de boabe pe tinerii căsătoriți, atunci când ies de la starea civilă. Aceasta s-ar părea că este o tradiție de origine egipteană.
  • În Filipine, există o superstiție care spune că, cel care mănâncă orezul care s-a lipit de fundul oalei în timpul fierberii va avea ghinion în tot ceea ce încearcă să facă.
Urmăriți Playtech.ro și pe