Nu toți eroii poartă cape. Suma colosală pe care a strâns-o David Popovici pentru copiii cu nevoi speciale, după ce și-a scos la licitație echipamentul de la JO

de: Ștefan R. Apostol
10 10. 2024

Așa cum scriam la finele lunii septembrie, David Popovici, alături de alte personalități, s-a implicat într-o nouă campanie organizate de cei de la Fundația „Hope and Homes for Children”. Așa au putut afla românii că nu toți eroii poartă cape. La finalul acestei campanii sociale s-a aflat și suma colosală pe care a strâns-o David Popovici pentru copiii cu nevoi speciale, după ce și-a scos la licitație echipamentul de la JO.

Nu toți eroii poartă cape la Fundația „Hope and Homes for Children”

Așa cum anunțau reprezentanții fundației, începând din data de 30 septembrie, David Popovici, alături de alte vedete, a fost ambasadorul „Hope and Homes for Children”.

Marius Manole, Amalia Enache, David Popovici și Mihai Morar

Campania s-a desfășurat între 30 septembrie și 9 octombrie. Alți ambasadori ai lucrurilor bune au fost și jurnaliștii Amalia Enache și Mihai Morar, actorul Marius Manole și violonistul Alexandru Tomescu..

„David Popovici, dublu campion mondial și campion olimpic la înot, donează Fundației Hope and Homes for Children echipamentul purtat pe podium la Olimpiada de la Paris din acest an.

Tricoul, bluza și pantalonii de trening, alături de încălțămintea sport, sunt obiectele personale pe care David le oferă cu scopul de a aduna 115.000 de euro din suma totală necesară construcției unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5, București. Oricine dorește să se alăture lui David este invitat să facă o donație de minim 50 de lei pe pagina de campanie, în perioada 30 septembrie – 9 octombrie 2024.

Câștigătorul echipamentului de premiere va fi desemnat prin tragere la sorți, la finalul campaniei, și va primi premiul chiar de la David Popovici.”, se arată în comunicatul Fundației „Hope and Homes for Children”.

În cadrul campaniei, românii au aflat, defapt, că nu toți eroii poartă cape, iar David Popovici a făcut parte din acești eroi ai zilelor noastre, prin donațiile pe care le-a făcut la finalul campaniei.

Care este suma colosală pe care a strâns-o David Popovici pentru copiii cu nevoi speciale

Într-un comunicat publicat de Fundația „Hope and Homes for Children”, pe pagina de Facebook, s-a aflat care a fost suma colosală pe care a strâns-o David Popovici pentru copiii cu nevoi speciale:

„David Popovici a terminat cea mai frumoasă cursă de anul acesta, demnă de cea mai prețioasă medalie. (..) Tu i-ai fost alături pe podiumul Campionilor la BINE. Și uite din ce impact ai făcut parte:

  • peste 7.200 de donații
  • 160.000 de euro în 10 zile.

Toți vor fi fundația căsuței celor 11 copii cu nevoi speciale severe. Datorită generozității tale, povestea BINELUI va rămâne scrisă în recunoștința lor, a copiilor care vor avea în sfârșit un loc pe care să-l simtă ACASĂ”, scriu cei de la „Hope and Homes for Children” pe Facebook.

David Popovici: „Trebuie să fac fapte bune”

Societatea românească are nevoie de modele, mai ales tânăra generație a zilelor noastre. Unul dintre ele este, și poate fi și pe viitor, tânărul sportiv David Popovici, care avea să declare că simte că trebuie să facă fapte bune, iar campania de față este o dovadă că se poate, dacă vrei:

„Mi-e jenă, doar să înot. Trebuie să fac fapte bune. Dacă aș ține doar pentru mine tot ce reușesc, ar fi extrem de egoist”, declara David Popovici la finalul acestui demers social pentru copiii cu nevoi speciale.

Ajunsă la final, campania și-a atins scopul declarat, iar astăzi un număr important de copii aflați în Centrul de Plasament din Sectorul 5 al Capitalei vor beneficia de ajutorul atât de necesar.