04 iul. 2022 | 16:49

Nu-ți mai crește planta de apartament? Uite ce trebuie să îi faci imediat

Utile
Nu-ți mai crește planta de apartament? Uite ce trebuie să îi faci imediat
Nu-ți mai crește planta de apartament?

Nu-ți mai crește planta de apartament? Ca să îți revitalizezi plantele de apartament trebuie să acorzi atenție specială, pentru a nu ajunge în situația în care acestea se ofilesc și mor. Există câteva metode generale pe care le poți aplica pentru a-ți salva ghivecele. Iată care sunt acestea!

Ce trebuie să faci dacă nu-ți mai crește planta de apartament

Dacă ești iubitor de plante de apartament, atunci cu siguranță vei ține cont de aceste sfaturi. Mai întâi, trebuie să te asiguri că florile au parte de lumina necesară, venită de la soare, pentru unele dintre plante, cum ar fi mușcatele sau leandrii, în timp ce altele trebuie așezate doar la lumina venită indirect, fiind necesară o perdea pentru a mai estompa din puterea soarelui.

Verifică dacă planta care dă semne de ofilire stă prea mult la lumină și pune o perdea, pentru ca razele soarelui să nu o mai ardă sau, pur și simplu, o poți muta într-un loc unde este mai bine protejată, însă nu chiar la întuneric.

Unele plante pot suferi din cauza lipsei luminii. În acest caz, trebuie să compensezi cu niște lămpi speciale sau cu tuburi fluorescente. Ai grijă să ștergi praful de pe frunzele plantelor, deoarece lumina și aerul pot fi blocate de praf, iar planta ar putea să sufere. Florile de ghiveci pot da semne că suferă sau chiar se pot ofili și din cauza excesului de apă.

Vei remedia situația dacă le respecți nevoile de udare. În timp ce unele au nevoie de o udare abundentă, altele au nevoie de foarte puțină apă. Dacă ai orhidee, spre exemplu, trebuie să știi că ea se udă prin scufundarea ghiveciului într-un recipient mai mare și plin cu apă.

Cum revitalizezi plantele de apartament

Se lasă câteva minute, apoi se scurge până ce nu mai rămâne niciun strop de apă în farfuria de susținere. În schimb, cactusul nu are nevoie de udare regulată sau de apă multă.

Dacă vrei să ai plante sănătoase în balcon, iar pentru asta trebuie să recurgi la măsuri de revitalizare, se impune să ai grijă la îngrășămintele folosite.

Plantele de apartament nu au nevoie de o fertilizare excesivă, ci doar de o hrănire ușoară și regulată. Îngrășămintele se aplică din primăvară și până în toamnă, iar plantele nu se hrănesc în perioada repausului vegetativ.

Plantele pot avea nevoie de revitalizare și atunci când ghiveciul devine prea mic pentru mărimea rădăcinilor. Astfel, pentru ca planta să își revină, trebuie să o muți într-un ghiveci mai spațios. Trebuie să fie unul cu numai un număr mai mare ca precedentul, iar transplantarea trebuie făcută cu grijă maximă pentru ca rădăcina să nu aibă de suferit.

Orice ruptură poate dăuna plantei. Atunci când este perioada de iarnă, cele mai multe plante de apartament se opresc din creștere, iar unora le pică frunzele. Trebuie să te asiguri că au intrat în hibernare și să nu arunci recipientul. Ghivecele trebuie păstrate până în primăvară, atunci când ies din repausul vegetativ, în spații cu temperatură constantă și trebuie udate rar.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro