Musca verde este un adevărat dăunător pentru grădina noastră. Există peste 500 de specii cunoscute de astfel de insecte care se hrănesc cu plantele noastre. Este o parte normală a ecosistemului grădinii, însă unele plante pot suferi boli dacă afidele nu sunt ucise la timp.
Musca verde mai este cunoscută și sub numele de afide. Aceste insecte sunt dăunători are pot viza orice grădină. În cazul infestărilor mari, plantele pot fi distruse în totalitate. Dacă nu sunt foarte multe astfel de afide, nu trebuie să vă îngrijorați, deoarece oferă hrană păsărilor.
Cu toate acestea, mulți grădinari optează pentru a elimina muștele verzi, mai ales de pe peticele de legume. Muștele verzi și cele negre pot fi observate aproape în fiecare grădină. În realitate, acesta este semnul unui ecosistem sănătos.
Însă, pe de cealaltă parte, multe dintre ele pot provoca o creștere slabă și chiar boli la plante. Cele mai vulnerabile în fața muștelor verzi sunt plantele tinere, deoarece unele specii de afide poartă o serie de viruși.
Un semn că plantele tale sunt distruse de virușii muștelor poate fi frunzișul distorsionat sau decolorat. Un bun exemplu ar fi frunzele cu pete sau cu dungi. Dacă planta este infectată, specialiștii recomandă distrugerea acesteia, întrucât virusurile nu sunt vindecabile.
Mai mult de atât, musca verde și musca neagră pot provoca apariția mucegaiului negru, din cauza mierei pe care o lasă în urmă. Aceasta poate opri fotosinteza frunzelor și inhibă creșterea plantelor.
Pentru a scăpa de musca verde, unii grădinari aleg să zdrobească pur și simplu insectele ofensatoare cu mâna, iar acest lucru este eficient dacă infestarea este mică. Dacă apelați la această metodă, va trebui să verificați cu atenție plantele. Afidele se pot ascunde chiar și în cele mai mici crăpături și pot continua să distrugă planta.
O altă metodă cunoscută este introducerea buburuzelor în grădină pentru a combate răspândirea afidelor. Acestea își depun ouăle pe plantele infestate cu musca verde, iar puii lor mănâncă repede insectele.
Poate că una dintre cele mai eficiente metode este să faceți o soluție folosind doar lichid de spălat și apă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de lichid de spălat în trei litri de apă și pulverizați amestecul pe plantele infestate.
Citește și: Cea mai frumoasă grădină din România. Locul în care oamenii spun că se simt ca în Rai VIDEO