Nu reușești deloc să slăbești? Ce spune Mihaela Bilic că trebuie să faci

Nu reușești deloc să slăbești? Ce spune Mihaela Bilic că trebuie să faci
Ce se întâmplă când faci eforturi, dar nu reușești să slăbești? Detalii de la Mihaela Bilic

Multor oameni li s-a întâmplat să aibă grijă la alimentație și la un program special de sport, dar să nu vadă chiar rezultatele dorite. Mihaela Bilic explică ce se întâmplă și care sunt pașii pe care trebuie să-i faci.

Ce se întâmplă dacă nu reușești să slăbești: detalii de la Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a explicat în cadrul unei postări de pe rețelele de socializare de ce unii oameni care sunt atenți la ce consumă sau chiar țin o dietă specifică ajung într-o astfel de postură în care să nu reușească nicicum să slăbească. Medicul nutriționist a subliniat că surplusul nu este o chestiune care ține doar de nutriționist, ci și de psihollog. Totul se explică astfel: indivizi care reacționează la obiceiuri noi și impulsuri instinctive ce stau la baza motivației reale ale acțiunilor.

Concret, nevoile nesatisfăcute și dorințele puternice ne împiedică să evoluăm și să ajungem asfel la împlinirea personală: „Piramida lui Maslow sau cum ne împinge societatea la supraconsum. Încă din anii ‘40 profesorul american de psihologie Harry Maslow a făcut o ierarhie piramidală a nevoilor umane.

Teoria lui este că numai după ce am “rezolvat” un nivel al piramidei, putem trece la nivelul următor. Nevoile primare, comune tuturor oamenilor, se află la bază, în timp ce autorealizarea este pusă în vârf, accesibilă doar unora dintre noi și asta abia după ce sunt parcurse restul etajelor.”

„Problema nu e CE mâncăm, ci DE CE mâncăm…”

Specialistul a scris că este complicat și aproape imposibil să ajungem în vârful piramidei în timpul în care societaea în care trăim nu ne oferă un climat de siguranță, liniște sau încredere. În acest mod individul este condamnat să rămână la un nivel de bază atunci când nevoia de socializare/apartenență la un grup, precum și aprecierea valorii personale/respectul de sine nu sunt luate în considerație. Mâncăm prea mult de frică, de nesiguranță, de nemulțumire, de furie, de tristețe, de rău?”

„În piramida nevoilor împlinirea individuală este ultima și abia la acel nivel apar hobby-urile, plăcerea de a călători, de a învăța o limbă străină, de a citi… Însă evoluția nu o putem face de unii singuri, mediul social are o contribuție determinantă, el impune și certifică valorile reale.

Și dacă efortul nu îți este recunoscut, valorile nu-ți sunt confirmate, siguranța nu-ți este garantată, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să mănânci? Pe lângă nutriționist, kilogramele în plus trebuie tratate la psiholog. Problema nu e CE mâncăm, ci DE CE mâncăm…Iar nouă nu ne va fi bine până când nu facem bine și societatea în care trăim!”
Mihaela Bilic, nutriționist (Sursa: facebook.com)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI